Uitelkaar.nl faciliteert met tech-innovatie online scheiden onder begeleiding

22 mei 2018

Onderlinge irritaties, hoge kosten en tijdrovende afspraken met mediators of advocaten zijn, buiten de gebruikelijke emoties, veel voorkomende aspecten van een traditionele scheiding. Uitelkaar.nl springt hierop in.

Pagina inhoud

  Den Haag, 22 mei 2018

  Onderlinge irritaties, hoge kosten en tijdrovende afspraken met mediators of advocaten zijn, buiten de gebruikelijke emoties, veel voorkomende aspecten van een traditionele scheiding. Uitelkaar.nl springt hierop in. Met het gelijknamige platform begeleidt de organisatie samen met experts koppels online naar een afgeronde scheiding. Toekomstige ex-partners kunnen in hun eigen tijd en in hun eigen tempo afspraken en wensen vastleggen, bijvoorbeeld over de kinderen, de hypotheek, of bezittingen. Het platform werkt daarbij de-escalerend, onder andere omdat stellen niet fysiek hoeven af te spreken om tot een goed scheidings- en/of ouderschapsplan te komen. Uitelkaar.nl voldoet aan de kwaliteitscriteria van de Raad voor Rechtsbijstand.

  Lees meer over Uitelkaar.nl

  HOE WERKT HET?

  Uitelkaar.nl regelt de scheiding voor een vaste prijs. Stellen kunnen in eigen tijd de afspraken en wensen vastleggen onder begeleiding van experts. Het platform is voor iedereen online beschikbaar en gidst klanten langs de benodigde hulp en informatie. Als eerste stap doorloopt het stel een intake en worden de eerste ideeën over verdelingen en oplossingen ingevoerd. Vervolgens worden de antwoorden van de (ex-)partners met elkaar vergeleken en komt het platform met gepersonaliseerde suggesties. Op basis daarvan werkt het stel stap voor stap aan het scheidingsplan op vijf hoofdonderwerpen: kinderen, wonen, bezittingen, inkomen en communicatie. In elke stap kan men contact opnemen met de casemanager van uitelkaar.nl. Nadat de afspraken zijn gemaakt, controleert een advocaat ze op juridische haalbaarheid en stuurt hij het dossier door naar de rechtbank. Deze video geeft een indruk van de stappen. Uitelkaar.nl werkt voor een optimaal proces samen met gespecialiseerde scheidingsadvocaten en -mediators, het LBIO, Het Juridisch Loket en Hypotheekvisie. Onder andere gemeenten, de Raad voor Rechtsbijstand en MIND Korrelatie raden het platform aan. Uitelkaar.nl verwijst indien nodig koppels door naar deze experts.

  REGIE IN EIGEN HANDEN

  Kaspar Scheltema, medeoprichter van uitelkaar.nl: “Uitelkaar.nl is zo opgezet dat stellen de regie in eigen handen kunnen houden en waar nodig ze laagdrempelig hulp kunnen inroepen van een deskundige. Met deze aanpak onderscheidt uitelkaar.nl zich van andere partijen die online een scheiding aanbieden. Het online proces werkt de-escalerend en stelt de partners in staat op elkaar te reageren op het moment dat het hen uitkomt.”

  Laura Kistemaker, ook medeoprichter van uitelkaar.nl: “Een scheiding is een emotionele periode en juist dan sta je voor de opgave om samen over van alles afspraken te maken en praktische zaken te regelen. Wij willen stellen helpen dit goed te doen. Dit doen we volledig transparant: je weet precies waar je in het proces staat, wat er nog moet gebeuren en wat de kosten zijn. ”

  OVER UITELKAAR.NL

  Uitelkaar.nl is een sociale onderneming met als missie om het scheidingsproces beter en innovatiever te maken. Zonder escalatie of juridische strijd kunnen stellen op dit platform tot een afgeronde scheiding komen. Uitelkaar.nl biedt een omgeving waarin stellen zelf de regie hebben over hun scheidingsafspraken en waarin benodigde hulp en informatie geboden wordt om hen door het proces te gidsen.

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Uitelkaar.nl is de plek als je jezelf niet alleen juridisch, maar breder wilt ontwikkelen

  14 februari 2023

  "Onderdeel van mijn opleiding HBO-Rechten was een stage. Ik kon terecht bij de gemeente, een advocatenkantoor of de rechtbank, maar ik wilde een plek die meer biedt dan puur juridisch werk. Uitelkaar.nl is de ultieme plek...

  Lees verder

  Nieuwe advocaten/mediators gezocht

  12 juli 2022

  Uitelkaar.nl is op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners in de buurt van Deventer/Apeldoorn, Hengelo/Enschede, Alkmaar/Hoorn, Leeuwarden/Groningen, Roermond/Venlo en Almere/Lelystad.

  Lees verder

  118 x actuele informatie over corona en scheiden, ouderschap en relaties [geüpdatet: 28-5-2020]

  12 juli 2022

  De coronacrisis waarin we massaal thuis zitten zorgt voor relatiestress, scheidingsaanvragen, maar ook voor onzekerheid bij gescheiden ouders over het nakomen van de regelingen. In dit artikel vind je alle actuele,...

  Lees verder