Echtscheiding moet ook in de toekomst via de rechter

02 november 2017

Personen die willen scheiden, moeten dat ook in de toekomst aan de rechter voorleggen. Het nieuwe kabinet wil niet dat een ambtenaar van de burgerlijke stand een scheiding mag gaan afhandelen, zoals het vorige kabinet had voorgesteld.

Pagina inhoud

  Dat plan kwam uit de koker van de VVD. De liberalen hoopten echtscheiding zo gemakkelijker en goedkoper te maken. Maar CDA en ChristenUnie, die samen met VVD en D66 het nieuwe kabinet dragen, waren faliekant tegen. Ook de Raad van State was kritisch.

  Op elkaar uitgekeken partners met kinderen of met meningsverschillen over het verdelen van hun bezittingen moesten ook met het nu ingetrokken voorstel nog naar de rechter. Dat beperkte zich tot eenvoudige scheidingen, zonder dat soort complicaties.
  ______________________________________________________________________
  Bron: nu.nl

  Gerelateerde artikelen

  Vergoedingsrecht en beleggingsleer: de verdeling van een woning bij een echtscheiding

  15 mei 2024

  Bij een echtscheiding moeten jullie afspraken maken over de verdeling van jullie goederen, vermogen en eventuele schulden. Als er een gezamenlijk huis is, moeten jullie deze ook verdelen. De verdeling van het huis kan een...

  Lees verder

  Hoorrecht van kinderen bij een scheiding

  20 februari 2024

  Kinderen vanaf 12 jaar hebben in Nederland in bepaalde juridische procedures het recht om gehoord te worden. Dat houdt in dat de rechter kinderen uitnodigt om te vertellen wat hun wensen zijn. Ook bij een scheiding hebben...

  Lees verder