Scheiding in Steenwijk

10 juni 2020

Voor je scheiding een advocaat nodig in Steenwijk? In dit artikel lees je welke advocaat jullie verder kan helpen. Onthoud ook: een scheiding heeft zowel negatieve als positieve gevolgen. Een voorbeeld van de twee kanten bij een scheiding is de alimentatie. De betaler van de alimentatie kan dit als negatief ervaren, de ontvanger van de alimentatie juist als positief. Alimentatie is er voor degene die niet zelf in zijn of haar eigen levensonderhoud kan voorzien en daardoor niet kan leven zoals hij of zij dat deed tijdens het huwelijk.

Pagina inhoud

  Acceptatie bij alimentatie

  Als er een reden is om de alimentatie te betalen, kun je dit het beste van een positieve kant bekijken. Dat scheelt je veel ergernissen. Vaak willen (ex-)echtparen na de scheiding zo min mogelijk contact met elkaar. De ontvanger van de alimentatie zal daarom ook niet om lopen te springen om telkens de alimentatie van jou te krijgen. Het liefste gaan jullie beiden jullie eigen weg. De ontvanger van de alimentatie heeft de alimentatie ook echt nodig en wil waarschijnlijk zelf ook dat hij of zij zelf in levensonderhoud kan voorzien. Als je de alimentatie moet betalen dan is dat noodzakelijk en vaak niet uit wraakzucht.

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Samen afspraken over scheiding overeenkomen

  Als je samen goede afspraken maakt en het beiden eens bent met de afspraken die jullie maken, dan heb je hier later een hoop mee gewonnen. Je hoeft dan op een later tijdstip niet opnieuw in gesprek te gaan en zo kun je je eigen weg bewandelen. Het is begrijpelijk dat samen goede afspraken maken best lastig kan zijn. Het helpt als je beiden soms iets geeft en soms iets neemt. Als je via Uitelkaar.nl gaat scheiden, dan wordt je hierin ondersteund en krijg je de kans om afspraken te maken waar jullie beiden tevreden mee zijn. Als jullie beiden tevreden zijn hoeven jullie alleen nog één gesprek te hebben bij een advocaat om de afspraken te controleren en het echtscheidingsconvenant in te laten dienen bij de rechter.

  Scheiding advocaat Steenwijk

  Landelijk heeft Uitelkaar.nl scheidingsadvocaten aangesloten waar jij heen kunt gaan voor de laatste stap van jullie scheiding. 

  Advocaat Wim van Es

  Mijn naam is Wim van Es en ik ben advocaat sinds 1995. Mijn kantoor (Van Es Advocatuur) is gevestigd in Steenwijk. Ik ben gespecialiseerd in het personen-en familierecht, in het bijzonder het echtscheidingsrecht. In mijn vrije tijd houd ik mij sinds kort vooral bezig met het schrijven van een proefschrift aan de Universiteit Gent over een onderwerp in de Engelse letterkunde.

  Wil je graag weten welke bij welke experts Uitelkaar.nl nog meer aansluiting heeft in Nederland? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer