Scheiding in Steenwijk

10 juni 2020

Voor je scheiding een advocaat nodig in Steenwijk? In dit artikel lees je welke advocaat jullie verder kan helpen. Er komt veel kijken bij een scheiding. Uitelkaar.nl helpt je hierin overzicht te bieden en jullie stap voor stap afspraken over de scheiding te laten maken. Dit kan grotendeels online, op je eigen tempo. Je krijgt hierbij hulp van een advocaat, met wie je er ook een afspraak komt aan het einde van het proces. Daarom heeft Uitelkaar.nl een landelijk netwerk van advocaten. En hebben we ook een advocaat in Steenwijk.

Pagina inhoud

  Waar maak je bij een scheiding afspraken over?

  Als je jonge kinderen hebt, is dat waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij een scheiding: hoe ga je de zorg en omgang regelen en hoe zit het met kinderalimentatie? Andere zaken waar je afspraken over gaat maken bij een scheiding zijn de verdeling van jullie geld en spullen, wat jullie doen met het huis, hoe het pensioen te verdelen en of partneralimentatie nodig is. Als je een eigen onderneming hebt of bijvoorbeeld schulden, dan is dat ook een onderwerp.

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Samen afspraken over scheiding overeenkomen

  Als je samen goede afspraken maakt en het beiden eens bent met de afspraken die jullie maken, dan heb je hier later een hoop mee gewonnen. Je hoeft dan op een later tijdstip niet opnieuw in gesprek te gaan en zo kun je je eigen weg bewandelen. Het is begrijpelijk dat samen goede afspraken maken best lastig kan zijn. Het helpt als je beiden soms iets geeft en soms iets neemt. Als je via Uitelkaar.nl gaat scheiden, dan wordt je hierin ondersteund en krijg je de kans om afspraken te maken waar jullie beiden tevreden mee zijn. Als jullie beiden tevreden zijn hoeven jullie alleen nog één gesprek te hebben bij een advocaat om de afspraken te controleren en het echtscheidingsconvenant in te laten dienen bij de rechter.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Scheiding advocaat Steenwijk

  Landelijk heeft Uitelkaar.nl scheidingsadvocaten aangesloten waar jij heen kunt gaan voor de laatste stap van jullie scheiding. 

  Advocaat Wim van Es

  Wim van Es is advocaat sinds 1995. Zijn kantoor (Van Es Advocatuur) is gevestigd in Steenwijk. Hij is gespecialiseerd in het personen-en familierecht, in het bijzonder het echtscheidingsrecht. In zijn vrije tijd houdt hij zich sinds kort vooral bezig met het schrijven van een proefschrift aan de Universiteit Gent over een onderwerp in de Engelse letterkunde.

  Wil je graag weten welke experts in Nederland nog meer bij Uitelkaar.nl zijn aangesloten? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  15 maart 2024

  De cijfers fluctueren jaarlijks een beetje, maar bijna 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het grootste gedeelte van het scheidingen in Nederland gaat via meest bekende wegen: met hulp van een advocaat of...

  Lees verder

  Scheiden in Rosmalen

  23 februari 2024

  Je gaat scheiden en woont in (de buurt van) Rosmalen. Waar moet je beginnen? Heb je al een keuze gemaakt hoe je wilt scheiden? Via een advocaat of een mediator? Misschien wil je wel online scheiden? Lees hier wat er...

  Lees verder

  Scheiden in Oud-Beijerland

  08 november 2022

  Op zoek naar een scheidingsadvocaat in Oud-Beijerland? Een echtscheiding of het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is een heftige gebeurtenis. Om die reden is het handig om een familierecht advocaat in te...

  Lees verder