Scheiden Emmen

10 juni 2020

Je gaat scheiden in Emmen. Voordat je officieel kunt scheiden, sta je samen voor de taak om afspraken te maken hoe je alles samen goed regelt en verdeeld. Via Uitelkaar.nl helpen we jullie hiermee. Je krijgt daarbij ook hulp van een advocaat. Dat kan ook met een advocaat uit Emmen.

Pagina inhoud

  Advocaat inschakelen wanneer je er klaar voor bent

  Bij het maken van de afspraken wil je natuurlijk niets belangrijks over het hoofd zien. Daar helpt de structuur van Uitelkaar.nl en de persoonlijke casemanager die je krijgt toegewezen bij. Als extra check en om ervoor te zorgen dat je scheiding juridisch helemaal in orde is, kijkt een advocaat je afspraken na. Jullie bepalen wanneer jullie daar klaar voor zijn. Jullie bepalen het tempo.

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Scheiden waar en wanneer jij wilt

  Naast dat de advocaat kijkt naar de juridische juistheid van al jullie afspraken, dient de advocaat jullie scheiding ook in bij de rechter. Met de beschikking van de rechter ben je officieel gescheiden en schrijf je de scheiding ook in bij de Burgerlijke Stand via je gemeente.

  Via Uitelkaar.nl maak je jullie afspraken via een veilige online omgeving en worden pas aan het einde een echtscheidingsadvocaat en rechter betrokken. Hierdoor blijven je kosten laag. Je hoeft niet bang te zijn dat je daardoor minder goede afspraken maakt, want je krijgt via de online omgeving voldoende ondersteuning om tot goede afspraken te komen. In de laatste fase worden jullie afspraken ook nog gecontroleerd door een advocaat naar keuze, bijvoorbeeld een advocaat in Emmen.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Advocaat in Emmen

  Om jullie echtscheiding in Emmen af te ronden, kunnen jullie terecht bij mr. Marga Horsten van Gemeren. Het is ook mogelijk je geregistreerd partnerschap te beëindigen in Emmen.

  Advocaat Marga Horsten van Gemeren

  Marga Horsten van Gemeren is advocaat in Emmen sinds 1982 na haar studie rechten in Leiden, vanaf 1989 gevestigd als zelfstandig advocaat - als Horsten van Gemeren Advocatuur & Mediation - , met een algemene praktijk doch met name actief in het (echt)scheidingsrecht, alimentatie-recht  en personen- en familierecht. Daarnaast is zij sinds 2004 tevens werkzaam als mediator na afronding van een Post-HBO opleiding aan de Hanze Hogeschool te Groningen, in het bijzonder op het gebied van (echt)scheidingsbegeleiding alsmede op het gebied van velerlei onderwerpen die na het tot stand komen van de (echt)scheiding alsnog aan de orde kunnen komen en betrokkenen zonder begeleiding van de mediator niet met elkaar tot overeenstemming kunnen komen.

  Als advocaat weet zij maar al te goed hoe vervelend het is tegen elkaar de strijd aan te gaan. Soms zijn lange procedures het gevolg, die een hoop stress en narigheid teweeg brengen. Veel beter is het gezamenlijk gedragen afspraken te maken: je staat beiden achter de zelfgemaakte afspraken en dat voelt veel beter dan dat een ander, een rechter, een beslissing neemt!

  Mensen begeleiden om vanuit hun eigen kracht afspraken te maken m.b.t. het door hen gewenste onderwerp. In haar praktijk begeleid ik vrijwel uitsluitend mediation op het gebied van echtscheiding en daaraan gerelateerde onderwerpen, zoals ouderschapsplan, contactregeling met minderjarige kinderen, partneralimentatie, boedelscheiding. Soms zijn de verhoudingen tussen partijen in het begin (vrij) slecht en lopen de emoties soms (heel) hoog op. De situatie is soms zo dat zij denkt: "hoe pak ik dat aan om die partijen verder te brengen en tot afrondende afspraken te laten komen?". Zij vindt het dan prachtig wanneer als gevolg van de begeleiding het partijen toch lukt om de emoties langzamerhand te reguleren en tot afspraken te komen die worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

  Aan het begin van iedere mediation vertelt zij over de kracht van mediation en dat het zo waardevol is om er samen uit te komen en niet afhankelijk te zijn van een beslissing van een derde (meestal rechter). Dat dit ook heel erg aan de kinderen ten goede komt en partijen na positieve afronding van de mediation ook zelf daarbij zeer veel baat hebben. Dat het een zeer goede start is van het verdere traject in hun leven, dat ze weliswaar afscheid hebben genomen van elkaar maar elkaar toch vaak nog op diverse vlakken zullen tegen komen. In het bijzonder wanneer er minderjarige (jongmeerderjarige) kinderen zijn.

  Haar missie is zeker zo lang mogelijk door te gaan met mediation en de mensen, die bij haar terecht komen, met alle kracht te ondersteunen om tot goede afgeronde afspraken te komen en met elkaar verder te kunnen op de vlakken waarin zij elkaar nog zullen tegenkomen.

  Uiteindelijk maakt het niet uit of je een advocaat in Emmen of een andere stad hebt. Via Uitelkaar.nl krijg je de keuze. Wil je graag weten welke experts in Nederland nog meer bij Uitelkaar.nl zijn aangesloten? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  15 maart 2024

  De cijfers fluctueren jaarlijks een beetje, maar bijna 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het grootste gedeelte van het scheidingen in Nederland gaat via meest bekende wegen: met hulp van een advocaat of...

  Lees verder

  Scheiden in Rosmalen

  23 februari 2024

  Je gaat scheiden en woont in (de buurt van) Rosmalen. Waar moet je beginnen? Heb je al een keuze gemaakt hoe je wilt scheiden? Via een advocaat of een mediator? Misschien wil je wel online scheiden? Lees hier wat er...

  Lees verder

  Scheiden in Oud-Beijerland

  08 november 2022

  Op zoek naar een scheidingsadvocaat in Oud-Beijerland? Een echtscheiding of het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is een heftige gebeurtenis. Om die reden is het handig om een familierecht advocaat in te...

  Lees verder