Scheiden Emmen

10 juni 2020

Je gaat scheiden in Emmen: voordat je scheiding bij de gemeente officieel wordt, moet je al je afspraken opstellen en laten goedkeuren door een advocaat in Emmen. Zonder echtscheidingsadvocaat kan een scheiding namelijk niet officieel worden. Bij geregistreerd partnerschap kan er geen beëindiging plaatsvinden, zonder tussenkomst van een notaris of echtscheidingsadvocaat. De echtscheidingsadvocaat is jullie juridische controleur.

Pagina inhoud

  Advocaat inschakelen wanneer je er klaar voor bent

  De afspraken die jullie maken, mogen niet in strijd zijn met de wetten en regels van Nederland. Het is aan jou en je (ex-)partner in welke fase van de scheiding jullie een advocaat inschakelen. Je bent dus niet verplicht om al in een vroeg stadium een advocaat om hulp te vragen, als je denkt dat dat nog niet nodig is.

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Scheiden waar en wanneer jij wilt

  Een advocaat kijkt naar de juridische juistheid van al jullie afspraken en dient jullie document in bij de rechter. Nadat alle afspraken zijn goedgekeurd bij de rechter kan je scheiding ook bij de gemeente officieel voltrokken worden. 

  Via Uitelkaar.nl maak je jullie afspraken via een veilige online omgeving en worden pas aan het einde een echtscheidingsadvocaat en rechter betrokken. Hierdoor blijven je kosten laag. Je hoeft niet bang te zijn dat je daardoor minder goede afspraken maakt, want je krijgt via de online omgeving voldoende ondersteuning om tot goede afspraken te komen. In de laatste fase worden jullie afspraken ook nog gecontroleerd door een advocaat naar keuze, bijvoorbeeld een advocaat in Emmen.

  Advocaat in Emmen

  Om jullie echtscheiding in Emmen af te ronden, kunnen jullie terecht bij mr. Marga Horsten van Gemeren. Ook mogelijk voor het beëindigen van geregistreerd partnerschap in Emmen.

  Advocaat Marga Horsten van Gemeren

  Mr. Marga Horsten van Gemeren is advocaat in Emmen sinds 1982 na haar studie rechten in Leiden, vanaf 1989 gevestigd als zelfstandig advocaat - als Horsten van Gemeren Advocatuur & Mediation - , met een algemene praktijk doch met name actief in het (echt)scheidingsrecht, alimentatie-recht  en personen- en familierecht. Daarnaast is zij sinds 2004 tevens werkzaam als mediator na afronding van een Post-HBO opleiding aan de Hanze Hogeschool te Groningen, in het bijzonder op het gebied van (echt)scheidingsbegeleiding alsmede op het gebied van velerlei onderwerpen die na het tot stand komen van de (echt)scheiding alsnog aan de orde kunnen komen en betrokkenen zonder begeleiding van de mediator niet met elkaar tot overeenstemming kunnen komen.

  Als advocaat weet zij maar al te goed hoe vervelend het is tegen elkaar de strijd aan te gaan. Soms zijn lange procedures het gevolg, die een hoop stress en narigheid teweeg brengen. Veel beter is het gezamenlijk gedragen afspraken te maken: je staat beiden achter de zelfgemaakte afspraken en dat voelt veel beter dan dat een ander, een rechter, een beslissing neemt!

  Mensen begeleiden om vanuit hun eigen kracht afspraken te maken m.b.t. het door hen gewenste onderwerp. In haar praktijk begeleid ik vrijwel uitsluitend mediation op het gebied van echtscheiding en daaraan gerelateerde onderwerpen, zoals ouderschapsplan, contactregeling met minderjarige kinderen, partneralimentatie, boedelscheiding. Soms zijn de verhoudingen tussen partijen in het begin (vrij) slecht en lopen de emoties soms (heel) hoog op. De situatie is soms zo dat zij denkt: "hoe pak ik dat aan om die partijen verder te brengen en tot afrondende afspraken te laten komen?". Zij vindt het dan prachtig wanneer als gevolg van de begeleiding het partijen toch lukt om de emoties langzamerhand te reguleren en tot afspraken te komen die worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

  Aan het begin van iedere mediation vertelt zij over de kracht van mediation en dat het zo waardevol is om er samen uit te komen en niet afhankelijk te zijn van een beslissing van een derde (meestal rechter). Dat dit ook heel erg aan de kinderen ten goede komt en partijen na positieve afronding van de mediation ook zelf daarbij zeer veel baat hebben. Dat het een zeer goede start is van het verdere traject in hun leven, dat ze weliswaar afscheid hebben genomen van elkaar maar elkaar toch vaak nog op diverse vlakken zullen tegen komen. In het bijzonder wanneer er minderjarige (jongmeerderjarige) kinderen zijn.

  Haar missie is zeker zo lang mogelijk door te gaan met mediation en de mensen, die bij haar terecht komen, met alle kracht te ondersteunen om tot goede afgeronde afspraken te komen en met elkaar verder te kunnen op de vlakken waarin zij elkaar nog zullen tegenkomen.

  Uiteindelijk maakt het niet uit of je een advocaat in Emmen of een andere stad hebt. Via Uitelkaar.nl krijg je de keuze. Wil je graag weten welke bij welke experts Uitelkaar.nl nog meer aansluiting heeft in Nederland? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer