Kabinet gaat strijd aan met vechtscheidingen

27 oktober 2017

Het nieuwe kabinet heeft het regeerakkoord gepresenteerd. Daarin geeft het kabinet veel aandacht aan vechtscheidingen en de positie van de kinderen. De regering wil met name ervoor zorgen dat ouders beter gaan communiceren tijdens hun scheiding.

Pagina inhoud

  Naar de rechter gaan wordt namelijk niet als ultieme oplossing voor overeenstemming gezien, omdat dan de rechter bepaalt wat de afspraak wordt. Het kabinet wil juist dat partijen zelf zoveel mogelijk hun eigen afspraken maken. Het belang van het kind wordt daarbij centraal gesteld.

  Het kabinet ziet hierbij een belangrijke rol weggelegd voor innovatie. Uitelkaar.nl is zo’n soort innovatie waarbij (ex-)partners ondersteund worden en samenwerken aan hun afspraken.

  Bekijk het scheiden stappenplan

  Hiermee maken jullie dus zelf in overleg met met elkaar afspraken in jullie scheidingsplan. Jullie worden daarin bijgestaan door een casemanager en jullie kunnen altijd extra professionele hulp via het platform inschakelen. Alle afspraken worden aan het einde door een advocaat getoetst.

  Door ervoor te zorgen dat (ex-)partners heldere afspraken maken, worden misverstanden voorkomen die zouden kunnen leiden tot een “vechtscheiding”.

   

  Scheiden stappenplan Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Moet scheiden altijd via de rechtbank?

  29 juli 2020

  Of jullie naar de rechtbank moeten om de scheiding te regelen, hangt af van hoe jullie getrouwd zijn en of jullie kinderen jonger dan 18 jaar hebben. Zijn jullie getrouwd in (beperkte) gemeenschap van goederen of op...

  Lees verder

  10 tips voor de scheiding

  12 mei 2020

  Tips bij scheiden: dat is iets wat iedereen wel kan gebruiken! Met deze 10 tips kom je hopelijk meer tot rust en kan je (weer) met frisse moed aan je echtscheidingsconvenant werken.

  Lees verder

  Scheiden stappenplan

  08 mei 2020

  Je bent op zoek naar een stappenplan scheiden, want je wilt de scheiding goed doorkomen. Niet alleen het juridische gedeelte komt op je af, maar ook het praktische: hoe verdeel je de spullen? Hoe regel je de verhuizing zo...

  Lees verder