Innovatieve kijk op echtscheiding: Uitelkaar.nl biedt nazorgtraject scheiding

06 juli 2021

Voor veel scheidende stellen betekent dé envelop met daarin de officiële echtscheidingsbeschikking van de rechter het einde van een moeilijk en soms langdurig scheidingstraject. Hoewel de echtscheiding op dat moment formeel is, begint de realiteit van het leven na de scheiding dan past echt. Vooral voor stellen met kinderen. Van de zorgvuldig gemaakte afspraken moet dan blijken of die in de praktijk goed werken. Bovendien is het regelen van alles vaak nog niet klaar. 

Pagina inhoud

  Uitelkaar.nl lanceert daarom binnenkort een nazorgtraject voor alle stellen die via het Uitelkaar.nl platform zijn gescheiden, zodat ex-partners op een rij hebben wat er na de scheiding nog allemaal geregeld moet worden. En zij makkelijk hun gemaakte afspraken kunnen aanvullen of herzien, mocht dat nodig zijn. Bijvoorbeeld als de kinderen ouder worden of er een nieuwe situatie ontstaat. 

  Na je scheiding bij Uitelkaar.nl

  Tijdens een scheidingstraject maak je samen afspraken voor de toekomst zoals je die op dat moment voor ogen hebt. Vaak passen ze goed bij de situatie van dat moment. En passen ze bij de leeftijd van de kinderen. Alleen vragen nieuwe situaties soms om aanpassing van de afspraken. Bijvoorbeeld als één van jullie gaat verhuizen, of één van jullie een nieuwe baan of relatie krijgt, of als je tiener een puber wordt en ineens niet meer ieder weekend van huis wil wisselen. 

  Op dat moment kom je erachter dan de gemaakte afspraken dynamisch zouden moeten meebewegen met jullie levens en dat van de kinderen? Alleen hoe doe je dit? 

  Bij Uitelkaar.nl krijgen we vaak vragen over de periode na de scheiding van stellen die via ons platform hun echtscheiding en/of ouderschapsplan geregeld hebben. Daarom lanceren we nu het nazorgtraject, zodat jullie je afspraken kunnen herzien als dit nodig blijkt.

  Hoe ziet dit nazorgtraject van Uitelkaar.nl eruit?

  Zodra jullie de scheiding op Uitelkaar.nl hebben afgerond, kom je in de nazorgomgeving terecht. Om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken, is ons nazorgtraject in eenzelfde jasje gegoten als ons scheidingsplatform. Het ziet er dus hetzelfde uit als vóór de scheiding, maar je kunt er nu terecht voor al je vragen ná de scheiding. Je vindt hier bijvoorbeeld een checklist voor na de scheiding. En informatie over zaken die mensen zich na de scheiding vaak afvragen. Wil je weer opnieuw aan de slag met jullie afspraken? Dan kan dat op dezelfde manier als je gewend bent op Uitelkaar.nl. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je door dezelfde casemanager als tijdens je scheiding te laten begeleiden. Zij kent jullie dossier immers al en dat komt de samenwerking vaak ten goede. Wil je een andere casemanager? Dat kan natuurlijk ook! En ook kun hier terecht voor specialistische ondersteuning, bijvoorbeeld als je op den duur een herberekening van de alimentatie nodig hebt. 

  Het nazorgtraject biedt jullie op verschillende manieren ondersteuning: 

  • De nazorgomgeving geeft overzicht en informatie over praktische en financiële zaken die na de scheiding moeten worden geregeld. 

  • In een gebruiksvriendelijke online omgeving kun je informatie en hulp vinden voor zaken na de scheiding. Ook kun je hier gemaakte afspraken in aanpassen.

  • Tevens bieden we je de mogelijkheid voor extra ondersteuning waar nodig. 

  In de online omgeving kun je de gemaakte en actueel geldende afspraken altijd raadplegen. Wel zo overzichtelijk! 

  Welke onderwerpen komen in het nazorgtraject aan bod?

  Onderwerpen waarover je hernieuwde afspraken kunt maken, zijn o.a.:

  • partneralimentatie

  • kinderalimentatie

  • omgangsregeling kinderen

  Voor wie is het nazorgtraject van Uitelkaar.nl bedoeld? 

  In eerste instantie bieden we dit traject kosteloos aan aan alle stellen die via ons platform gescheiden zijn of een geregistreerd partnerschap hebben ontbonden en/of een ouderschapsplan hebben gemaakt. 

   

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  126 x actuele informatie over corona en scheiden, ouderschap en relaties [geüpdatet: 28-5-2020]

  12 juli 2022

  De coronacrisis waarin we massaal thuis zitten zorgt voor relatiestress, scheidingsaanvragen, maar ook voor onzekerheid bij gescheiden ouders over het nakomen van de regelingen. In dit artikel vind je alle actuele,...

  Lees verder

  Nieuwsbericht: Nieuwe manier om als ouders zonder strijd naar de rechter te gaan

  07 juli 2022

  Heb je geprobeerd om samen tot afspraken te komen, zelfs al een mediator geprobeerd, maar kom je er niet op alle punten uit? Wil je een oplossing, maar ben je bang dat de gang naar de rechter de relatie met je (ex-)partner...

  Lees verder