“Ik ben een open boek, je moet er alleen even doorheen bladeren” - Nadia, Stagiaire bij Uitelkaar.nl

26 juni 2020

Nadia studeert rechten en is al een tijdje werkzaam als stagiaire Recht en Legal Tech bij Uitelkaar.nl. Hoe heeft ze dit ervaren? En na al haar ervaring bij klantcontact center en haar kennis van recht, hoe denkt zij over een huwelijk? Lees hieronder het interview met Nadia!

Pagina inhoud

  Hoe ben je als student rechten terecht gekomen bij Uitelkaar.nl?

  “Na een carrière als verpleegkundige heb ik besloten dat ik even helemaal iets anders wilde. Na lang nadenken heb ik gekozen voor een studie rechten, en daar ben ik op de dag van vandaag nog steeds ontzettend blij mee. Met de studie rechten kan ik jurist worden, maar ik kan er nog geen advocaat mee worden. Als jurist kan je wel werkzaam zijn bij een advocatenkantoor. Met de opleiding rechten kan je veel verschillende rechtsgebieden op. Ik heb er voor gekozen om de afstudeerrichting bedrijfsjurist en overheidsjurist te volgen. Uiteindelijk heeft de bedrijfsjurist mijn hart veroverd. Mijn docent opperde of ik misschien Legal Tech ook leuk zou vinden. Ik had geen enkel idee wat dat betekende dus ben ik op onderzoek uitgegaan, en ik had meteen zoiets van dit is leuk. ICT en Recht gecombineerd, dat is een toch een beetje de toekomst?! Mijn docent heeft me toen voorgesteld bij Uitelkaar.nl, aangezien je daar veel bezig bent met personen- en familierecht én het is een online platform waardoor het ook technische aspecten heeft. Deze combinatie maakte dit dan ook mijn droomstage!”

  Lees meer over Uitelkaar.nl

  Ervaring

  “Bij uitelkaar.nl ben ik eigenlijk meteen behandeld als een gelijkwaardige collega. De sfeer is heel fijn en ik heb altijd alles kunnen vragen wat ik wilde. Ik moest er in het begin wel aan wennen dat ik niet meer de leiding heb. Toen ik verpleegkundige was begeleidde ik veel studenten, en nu word ik natuurlijk zelf begeleid. Maar dit is helemaal vanzelf gegaan, ik werd meteen met respect behandeld en dat was heel fijn. Ik was de eerste stagiaire die bij klantcontact center ging werken en bij afdeling ICT. Het is heel leerzaam om van twee afdelingen te proeven, maar je bent ook telkens aan het switchen en dat maakt het ook weer heel erg uitdagend. Ik ben zelf iemand die graag initiatief neemt. Ik ben een open boek, je moet er alleen even doorheen bladeren. En met deze instelling ga ik er vanuit dat ik mijn stage helemaal goed ga afronden”.

  Het huwelijk

  “Regel het goed, maar doe het absoluut wel! Ik denk dat het geheim van een goed huwelijk is dat je de tijd moet nemen om naar elkaar te luisteren en elkaar ook echt moet zien. Wat ik hiermee bedoel is dat je partner soms niet zal vertellen dat er iets is, maar je ziet wel dat hij of zij ergens last van heeft. Herken dat bij elkaar, vraag ernaar en praat met elkaar. Maar blijf vooral rustig!”

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Uitelkaar.nl is de plek als je jezelf niet alleen juridisch, maar breder wilt ontwikkelen

  14 februari 2023

  "Onderdeel van mijn opleiding HBO-Rechten was een stage. Ik kon terecht bij de gemeente, een advocatenkantoor of de rechtbank, maar ik wilde een plek die meer biedt dan puur juridisch werk. Uitelkaar.nl is de ultieme plek...

  Lees verder

  Nieuwe advocaten/mediators gezocht

  12 juli 2022

  Uitelkaar.nl is op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners in de buurt van Deventer/Apeldoorn, Hengelo/Enschede, Alkmaar/Hoorn, Leeuwarden/Groningen, Roermond/Venlo en Almere/Lelystad.

  Lees verder

  126 x actuele informatie over corona en scheiden, ouderschap en relaties [geüpdatet: 28-5-2020]

  12 juli 2022

  De coronacrisis waarin we massaal thuis zitten zorgt voor relatiestress, scheidingsaanvragen, maar ook voor onzekerheid bij gescheiden ouders over het nakomen van de regelingen. In dit artikel vind je alle actuele,...

  Lees verder