“Ik ben een open boek, je moet er alleen even doorheen bladeren” - Nadia, Stagiaire bij Uitelkaar.nl

26 juni 2020

Nadia studeert rechten en is al een tijdje werkzaam als stagiaire Recht en Legal Tech bij Uitelkaar.nl. Hoe heeft ze dit ervaren? En na al haar ervaring bij klantcontact center en haar kennis van recht, hoe denkt zij over een huwelijk? Lees hieronder het interview met Nadia!

Pagina inhoud

  Hoe ben je als student rechten terecht gekomen bij Uitelkaar.nl?

  “Na een carrière als verpleegkundige heb ik besloten dat ik even helemaal iets anders wilde. Na lang nadenken heb ik gekozen voor een studie rechten, en daar ben ik op de dag van vandaag nog steeds ontzettend blij mee. Met de studie rechten kan ik jurist worden, maar ik kan er nog geen advocaat mee worden. Als jurist kan je wel werkzaam zijn bij een advocatenkantoor. Met de opleiding rechten kan je veel verschillende rechtsgebieden op. Ik heb er voor gekozen om de afstudeerrichting bedrijfsjurist en overheidsjurist te volgen. Uiteindelijk heeft de bedrijfsjurist mijn hart veroverd. Mijn docent opperde of ik misschien Legal Tech ook leuk zou vinden. Ik had geen enkel idee wat dat betekende dus ben ik op onderzoek uitgegaan, en ik had meteen zoiets van dit is leuk. ICT en Recht gecombineerd, dat is een toch een beetje de toekomst?! Mijn docent heeft me toen voorgesteld bij Uitelkaar.nl, aangezien je daar veel bezig bent met personen- en familierecht én het is een online platform waardoor het ook technische aspecten heeft. Deze combinatie maakte dit dan ook mijn droomstage!”

  Lees meer over Uitelkaar.nl

  Ervaring

  “Bij uitelkaar.nl ben ik eigenlijk meteen behandeld als een gelijkwaardige collega. De sfeer is heel fijn en ik heb altijd alles kunnen vragen wat ik wilde. Ik moest er in het begin wel aan wennen dat ik niet meer de leiding heb. Toen ik verpleegkundige was begeleidde ik veel studenten, en nu word ik natuurlijk zelf begeleid. Maar dit is helemaal vanzelf gegaan, ik werd meteen met respect behandeld en dat was heel fijn. Ik was de eerste stagiaire die bij klantcontact center ging werken en bij afdeling ICT. Het is heel leerzaam om van twee afdelingen te proeven, maar je bent ook telkens aan het switchen en dat maakt het ook weer heel erg uitdagend. Ik ben zelf iemand die graag initiatief neemt. Ik ben een open boek, je moet er alleen even doorheen bladeren. En met deze instelling ga ik er vanuit dat ik mijn stage helemaal goed ga afronden”.

  Het huwelijk

  “Regel het goed, maar doe het absoluut wel! Ik denk dat het geheim van een goed huwelijk is dat je de tijd moet nemen om naar elkaar te luisteren en elkaar ook echt moet zien. Wat ik hiermee bedoel is dat je partner soms niet zal vertellen dat er iets is, maar je ziet wel dat hij of zij ergens last van heeft. Herken dat bij elkaar, vraag ernaar en praat met elkaar. Maar blijf vooral rustig!”

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Persbericht: kosten scheiding zijn in crisis een obstakel

  08 januari 2024

  Volgens het onlangs verschenen rapport van het CBS, ‘Conjunctuur en relatievorming en -ontbinding’, kunnen de hoge kosten van een scheiding een reden zijn om in crisistijd een niet goed lopend huwelijk in stand te houden....

  Lees verder

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen

  18 december 2023

  Bij Uitelkaar.nl gebeurt veel. Wij zijn continu aan het vernieuwen: ons online platform, onze hulpverlening en ons aanbod aan aanvullende diensten. Lees hier meer over onze highlights.

  Lees verder

  SI2Fund: “Uitelkaar.nl heeft een positief effect op gescheiden stellen.”

  19 september 2023

  De missie van Uitelkaar.nl is om stellen, die hebben besloten te scheiden, te helpen goed uit elkaar te gaan. We monitoren in hoeverre Uitelkaar.nl daar ook daadwerkelijk aan bijdraagt. Jaarlijks de resultaten gepubliceerd...

  Lees verder