Het regelen van een nieuwe koopwoning tijdens scheiden: kan dat?

12 februari 2021

Bij een scheiding komen er veel dingen op je pad. Eén van de meest belangrijke zaken is het regelen van je huisvesting. In het geval van een koophuis is het daarom wenselijk om al vroeg in het scheidingstraject een hypotheekadviseur in te schakelen. Je kunt namelijk pas afspraken maken over het huis als je weet wat je kunt lenen. Bij Uitelkaar.nl kun je daarom al tijdens je scheiding gebruik maken van de diensten van Hypotheek Visie.

Pagina inhoud

  De meeste stellen realiseren het zich niet, maar scheiden met een koophuis is best lastig. Vaak is het zo dat je bij de bank eerst je echtscheidingsconvenant moet laten zien, voordat je de hypotheek op naam kunt zetten. Maar in je scheidingsplan moet je ook al aangeven wat jullie met het huis gaan doen. Een lastige situatie, want hoe kun je dit al aangeven als je nog niet weet wat voor hypotheek je kunt krijgen bij de bank?

  Regel het tijdens de scheiding via Hypotheek Visie

  Uitelkaar.nl vindt het belangrijk dat stellen met een koopwoning een goed advies krijgen om hun scheiding zo efficiënt mogelijk te regelen. Daarom biedt Uitelkaar.nl een gratis adviesgesprek met Hypotheek Visie aan. Jullie krijgen beiden een apart gesprek. In dit gesprek bespreek je wat je met het huis kunt doen en wie eventueel de hypotheek gaat overnemen. De verschillende hypotheekaanbieders worden vergeleken en in dit gratis adviesgesprek van Hypotheek Visie wordt ook meteen aangegeven wat de kosten zijn van het afsluiten van de hypotheek. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

  Tijdens je scheiding gaat Hypotheek Visie kijken of je het huis op een naam kan zetten, welk bedrag je zou kunnen lenen en welke hypotheek je het beste zou kunnen kunt afsluiten. Hypotheek Visie kan dit individueel voor jullie bekijken. Zo kunnen jullie tijdens de scheiding al definitief afspraken maken omtrent de woning. Stel dat jij graag de woning wil overnemen, dan weet je meteen of dit financieel haalbaar is. Zodra de scheiding echt definitief rond is, kunnen jullie de nieuwe hypotheken ook meteen definitief maken. Dit kan dus niet tijdens de scheiding, maar wel direct zodra je het echtscheidingsconvenant hebt ontvangen. 

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Huis verkopen en allebei huren

  Het kan voorkomen dat geen van jullie de hypotheek kan overnemen en dat het huis verkocht moet worden. Ook dit kun je tijdens de scheiding al in werking zetten. Via Hypotheek Visie wordt dan individueel weer bekeken wat je kunt lenen, waarbij rekening wordt gehouden met de eventuele overwaarde van het huis. Zo kun je wellicht tijdens de scheiding al huizen bezichtigen en na de scheiding direct aankopen. En dat is wel zo fijn, want een scheiding kan even duren.

  Aandachtspunten scheiden met een koophuis Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Aandachtspunten scheiden met een koophuis

  11 mei 2020

  Scheiden met een koophuis: hoe werkt dat? Omdat het regelen van je scheiding met een koophuis veel gevolgen heeft, kan een stukje houvast geen kwaad. In dit artikel lees je aandachtspunten om een rode draad te bieden voor...

  Lees verder

  Hypotheekrenteaftrek na scheiding: hoe werkt dat?

  07 mei 2020

  Hypotheekrente is de rente die jullie betalen over de hypotheek van jullie koophuis. Om het bezitten van huizen te stimuleren heeft de overheid bedacht dat jullie elk jaar de betaalde rente van dat jaar mogen aftrekken van...

  Lees verder

  Hoe werkt het met je hypotheek bij scheiding?

  07 mei 2020

  Bij een scheiding verandert er veel. Waarschijnlijk ook jullie woonsituatie. Hebben jullie een koophuis? Dan is het handig om te weten wat de opties zijn en wat je moet doen. Hieronder lees je in een paar stappen wat er...

  Lees verder