24 uur vol innovatieve juridische oplossingen...

04 april 2019

Uitelkaar.nl staat voor innovatieve juridische oplossingen. Daarom nemen wij 4 en 5 april 2019 deel aan de 24-uurs innovatie challenge van verzekeraar DAS. De wát? Goede vraag!

Pagina inhoud

  Tijdens dit evenement draait het om de ontwikkeling van een online tool om juridische geschillen op te lossen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan met een verhuurder, de sportschool of een webshop waarvan je pakket niet goed geleverd is. Maximaal 150 derde- en vierdejaars studenten van hogescholen en universiteiten doen in teamverband mee met als doel om binnen één dag een innovatieve en levensvatbare oplossing aan de jury te presenteren. Wat Uitelkaar.nl hierbij doet? Je leest het in dit artikel.

  Omdat Uitelkaar.nl zelf het voortouw in Nederland neemt wanneer het aankomt op een innovatieve online oplossing voor scheidingen, is het vanzelfsprekend dat we studenten stimuleren deel te nemen aan de toekomst van vernieuwende juridische oplossingen. Wij geloven er als sociale onderneming namelijk in dat het recht toegankelijker en gebruiksvriendelijker kan zijn met een online aanpak. Alle reden om ook ons steentje bij te dragen in dit vooruitstrevende initiatief van DAS.

  Lees meer over Uitelkaar.nl

  Studenten kunnen tijdens de hackathon kiezen voor welk juridisch probleem zij een oplossing willen ontwikkelen. Ook kunnen zij gedurende 24 uur aan de slag met een vraagstuk van Uitelkaar.nl: hoe kan scheiden minder complex worden? De oplossing moet vervolgens gepitcht worden voor een professionele jury waar onze medeoprichter Kaspar Scheltema onderdeel van is. Het winnende team ontvangt een prijs, maar het doel is ook dat het gepitchte idee daadwerkelijk verder ontwikkeld wordt na de challenge.

  Wij zijn erg enthousiast over dit grensverleggende initiatief van DAS en wensen alle deelnemende studenten veel succes toe!

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Uitelkaar.nl is de plek als je jezelf niet alleen juridisch, maar breder wilt ontwikkelen

  14 februari 2023

  "Onderdeel van mijn opleiding HBO-Rechten was een stage. Ik kon terecht bij de gemeente, een advocatenkantoor of de rechtbank, maar ik wilde een plek die meer biedt dan puur juridisch werk. Uitelkaar.nl is de ultieme plek...

  Lees verder

  Nieuwe advocaten/mediators gezocht

  12 juli 2022

  Uitelkaar.nl is op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners in de buurt van Deventer/Apeldoorn, Hengelo/Enschede, Alkmaar/Hoorn, Leeuwarden/Groningen, Roermond/Venlo en Almere/Lelystad.

  Lees verder

  126 x actuele informatie over corona en scheiden, ouderschap en relaties [geüpdatet: 28-5-2020]

  12 juli 2022

  De coronacrisis waarin we massaal thuis zitten zorgt voor relatiestress, scheidingsaanvragen, maar ook voor onzekerheid bij gescheiden ouders over het nakomen van de regelingen. In dit artikel vind je alle actuele,...

  Lees verder