24 uur vol innovatieve juridische oplossingen...

04 april 2019

Uitelkaar.nl staat voor innovatieve juridische oplossingen. Daarom nemen wij 4 en 5 april 2019 deel aan de 24-uurs innovatie challenge van verzekeraar DAS. De wát? Goede vraag!

Pagina inhoud

  Tijdens dit evenement draait het om de ontwikkeling van een online tool om juridische geschillen op te lossen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan met een verhuurder, de sportschool of een webshop waarvan je pakket niet goed geleverd is. Maximaal 150 derde- en vierdejaars studenten van hogescholen en universiteiten doen in teamverband mee met als doel om binnen één dag een innovatieve en levensvatbare oplossing aan de jury te presenteren. Wat Uitelkaar.nl hierbij doet? Je leest het in dit artikel.

  Omdat Uitelkaar.nl zelf het voortouw in Nederland neemt wanneer het aankomt op een innovatieve online oplossing voor scheidingen, is het vanzelfsprekend dat we studenten stimuleren deel te nemen aan de toekomst van vernieuwende juridische oplossingen. Wij geloven er als sociale onderneming namelijk in dat het recht toegankelijker en gebruiksvriendelijker kan zijn met een online aanpak. Alle reden om ook ons steentje bij te dragen in dit vooruitstrevende initiatief van DAS.

  Lees meer over Uitelkaar.nl

  Studenten kunnen tijdens de hackathon kiezen voor welk juridisch probleem zij een oplossing willen ontwikkelen. Ook kunnen zij gedurende 24 uur aan de slag met een vraagstuk van Uitelkaar.nl: hoe kan scheiden minder complex worden? De oplossing moet vervolgens gepitcht worden voor een professionele jury waar onze medeoprichter Kaspar Scheltema onderdeel van is. Het winnende team ontvangt een prijs, maar het doel is ook dat het gepitchte idee daadwerkelijk verder ontwikkeld wordt na de challenge.

  Wij zijn erg enthousiast over dit grensverleggende initiatief van DAS en wensen alle deelnemende studenten veel succes toe!

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Persbericht: kosten scheiding zijn in crisis een obstakel

  08 januari 2024

  Volgens het onlangs verschenen rapport van het CBS, ‘Conjunctuur en relatievorming en -ontbinding’, kunnen de hoge kosten van een scheiding een reden zijn om in crisistijd een niet goed lopend huwelijk in stand te houden....

  Lees verder

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen

  18 december 2023

  Bij Uitelkaar.nl gebeurt veel. Wij zijn continu aan het vernieuwen: ons online platform, onze hulpverlening en ons aanbod aan aanvullende diensten. Lees hier meer over onze highlights.

  Lees verder

  SI2Fund: “Uitelkaar.nl heeft een positief effect op gescheiden stellen.”

  19 september 2023

  De missie van Uitelkaar.nl is om stellen, die hebben besloten te scheiden, te helpen goed uit elkaar te gaan. We monitoren in hoeverre Uitelkaar.nl daar ook daadwerkelijk aan bijdraagt. Jaarlijks de resultaten gepubliceerd...

  Lees verder