Echtscheiding advocaat Kerkrade

10 juni 2020

Ben je bij echtscheiding op zoek naar een advocaat in Kerkrade? Een scheiding is zwaar voor iedereen die erbij betrokken is. Het is moeilijk om met alle emoties om te gaan en tegelijkertijd je blik vooruit gericht te houden. Goede afspraken waarmee je een goede basis legt voor de toekomst zijn belangrijk. Deze afspraken leg je samen met je (ex-)partner vast in het echtscheidingsconvenant. Dit kan met een advocaat in Kerkrade.

Pagina inhoud

  Een echtscheidingsconvenant met goede afspraken

  Een echtscheidingsconvenant wordt een officieel document als jullie scheidingsverzoek door de rechter is goedgekeurd. Dit is ook zo als je geregistreerd partners was (zonder minderjarige kinderen) en jullie geregistreerd partnerschap door de gemeente ontbonden is. Het is daarom essentieel dat er in jullie echtscheidingsconvenant of verzoek tot ontbinding van geregistreerd partnerschap afspraken in staan waar jij het mee eens bent.

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Scheiden op jouw voorwaarden

  Waarschijnlijk staan jij en je (ex-)partner nog regelmatig met elkaar in contact. Dit kan zijn doordat je samen kinderen of dezelfde vrienden hebt. Maar dit kan ook door een gedeelde schuld die jullie samen hebben opgebouwd. Een scheidingsbemiddelaar, zoals een mediator of advocaat, kan helpen bij het maken van goede afspraken. 

  Het hoeft echter tegenwoordig niet meer via de bekende weg. Via Uitelkaar.nl kun je namelijk ook werken aan je scheidingsafspraken. Je doet dit dan met een vast laag tarief en je houdt ook nog eens zelf de regie in handen. Daarna heb je nog één afspraak met een advocaat naar keuze en die dient jullie verzoek om te scheiden, met jullie gemaakte afspraken, in bij de rechter. En dat allemaal binnen het vaste tarief.

  Ouderschapsplan Kerkrade

  Een ouderschapsplan in Kerkrade maken is ook mogelijk: met Uitelkaar.nl kun je waar en wanneer je wilt hieraan werken. Hiervoor is geen advocaat nodig, maar jullie kunnen wel een mediator in Kerkrade inschakelen die helpt goede afspraken te maken.

  Echtscheiding via een advocaat in Kerkrade

  Is het tijd om de scheiding aan te vragen? Kies dan een aangesloten advocaat via Uitelkaar.nl.

  Advocaat Christel Ruyters-Stevens

  Christel Ruyters-Stevens is na haar rechtenstudie in Utrecht beëdigd als advocaat in het arrondissement Maastricht in 1981. Zij heeft stage gelopen op een advocatenkantoor in Kerkrade en is altijd in Kerkrade kantoor blijven houden. Zij heeft al jarenlang haar eigen advocatenkantoor. Momenteel heeft Christel een samenwerkingsverband met twee vrouwelijke advocaten en een senior advocaat, die langzaamaan naar zijn pensioen toewerkt. Met hem werkt zij inmiddels 24 jaar samen.

  In al die jaren advocatuur heeft zij haar vakgebied beperkt tot het personen-en familierecht, psychiatrie en mediation en dat bevalt haar prima.

  Christel heeft aan Uitelkaar mijn medewerking verbonden, omdat zij het belangrijk vindt dat mensen zelf de eigen regie voeren over hun scheidingsproces en zelf samen de beslissingen nemen die nodig zijn.

  Haar dag is goed als zij een lastig gesprek met (ex) partners heeft gevoerd, maar met een afsluiting waarmee beiden tevreden zijn.

  Wil je graag weten welke bij welke experts Uitelkaar.nl nog meer aansluiting heeft in Nederland? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer