Aangescherpte coronaregels en kinderen: hoe ga je hiermee om?

30 september 2020

Het leven van een kind, tiener of puber is net wat anders geworden. Waar ze vorig jaar nog leuk naar het schoolfeest gingen, loopt dat dit jaar toch echt even anders. En ook nu zijn er weer aangescherpte corona maatregelen van kracht. Hoe ga je om met kinderen, tieners en pubers in huis die na school bijna geen kant meer op kunnen?

Pagina inhoud

  Kinderen

  Ging je kind vaak na school nog met een ander klasgenootje spelen en heb je dat nu liever niet? Het is volkomen normaal dat je zoveel mogelijk afstand wilt bewaren, vooral in deze tijd. Hieronder 3 tips om er voor te zorgen dat je kind zich niet eenzaam of alleen gaat voelen in deze tijd als je ze toch liever zoveel mogelijk thuis houdt:

  • Speel wat meer spelletjes met je kind of ga eens een lekkere appeltaart bakken. De temperaturen gaan weer naar beneden en de R zit weer in de maand en dat betekent “herfst”! Je kunt er ook aan denken om samen met je kind(eren) een boswandeling te maken. 
  • Laat je kind net iets langer online, computeren of bellen dan normaal. Dat er regels zijn betreft het gebruiken van een computer of telefoon is te begrijpen, maar in deze tijd mag je ze best wat meer tijd gunnen om contact te hebben met vriendjes en vriendinnetjes.  
  • Half uurtje langer opblijven? Kom je kind tegemoet door ze iets langer te laten opblijven. Dan herinneren ze zich deze tijd later een stuk fijner. 

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Maximaal 2 gasten

  Tieners en pubers hebben het ook heel zwaar, zo mogen ze na het sporten niet meer naar de sportkantine. En de horeca gaat zelfs helemaal dicht. Het is belangrijk om goed met ze te praten en te kijken waar ze behoefte aan hebben. Vergeet ook niet dat je maximaal 3 gasten thuis mag uitnodigen. Wellicht kun je deze 2 VIP uitnodigingen aan je puber geven? Als ze bij jou thuis zitten weet je in ieder geval zeker dat ze niet naar een verboden huisfeest gaan. 

   

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Persbericht: kosten scheiding zijn in crisis een obstakel

  08 januari 2024

  Volgens het onlangs verschenen rapport van het CBS, ‘Conjunctuur en relatievorming en -ontbinding’, kunnen de hoge kosten van een scheiding een reden zijn om in crisistijd een niet goed lopend huwelijk in stand te houden....

  Lees verder

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen

  18 december 2023

  Bij Uitelkaar.nl gebeurt veel. Wij zijn continu aan het vernieuwen: ons online platform, onze hulpverlening en ons aanbod aan aanvullende diensten. Lees hier meer over onze highlights.

  Lees verder

  SI2Fund: “Uitelkaar.nl heeft een positief effect op gescheiden stellen.”

  19 september 2023

  De missie van Uitelkaar.nl is om stellen, die hebben besloten te scheiden, te helpen goed uit elkaar te gaan. We monitoren in hoeverre Uitelkaar.nl daar ook daadwerkelijk aan bijdraagt. Jaarlijks de resultaten gepubliceerd...

  Lees verder