Alle diensten

Kinder­alimentatie­berekening

Jij en je (ex-)partner blijven als ouders ook nadat jullie uit elkaar zijn gegaan allebei financieel verantwoordelijk voor jullie minderjarige kinderen. Kinderalimentatie is het bedrag, dat de ene ouder aan de andere ouder betaalt als bijdrage aan de kosten voor jullie kinderen tot zij 18 jaar zijn. Een kinderalimentatieberekening volgens de officiële normen zit inbegrepen in de prijs van de modules Ouderschapsplan en Scheidings- en ouderschapsplan.

Bekijk alles over kinderalimentatie

Hoe wordt het berekend?

De berekening wordt gemaakt aan de hand van de officiële normen, de zogeheten TREMA-normen, die door rechtbanken worden gebruikt. Je kunt ook zelf een kinderalimentatiebedrag bepalen, maar dat bedrag moet wel redelijk zijn. Als dit niet het geval is, kan de rechter het afkeuren en anders bepalen. Wij adviseren je de berekening te laten uitvoeren. Je kunt daarna altijd nog samen afspreken of je voor precies dat bedrag kiest of dat je beiden vindt dat er redenen zijn om ervan af te wijken.

Hieronder een lijst met vragen waar rekening mee wordt gehouden bij de berekening van de hoogte van de kinderalimentatie.

  • Wat heeft jullie kind nodig en wat zijn de kosten?
  • Wat kan elke ouder bijdragen?
  • Welke omgangsregeling spreken jullie af?
  • Heb je recht op kindgebonden budget na scheiding?
Anouk Wijsman - Casemanager

Wil je meer weten over het berekenen van kinderalimentatie? Bel gerust als je vragen hebt.

Bel 085 070 2500