Hoe vind ik psychische hulp bij scheiding?

19 maart 2020

De impact van een scheiding is groot. Het is niet alleen een stressvolle situatie, omdat je veel moet regelen. Het is - laten we eerlijk zijn - ook een emotionele achtbaan. Gevoelens als teleurstelling, verdriet, angst, eenzaamheid en depressie, maar ook schaamte en schuldgevoel kunnen een rol spelen. Om hier meer grip op te krijgen is het een optie psychische hulp te zoeken. Deze hulp kan de vorm hebben  van face-to-face contact, maar ook online.

Face-to-face psychische hulp met een zorgverlener

Therapie kan helpen om je leven na de scheiding weer op te bouwen en alle gevoelens een plekje te geven. Als je op zoek bent naar een psycholoog kun je via de Zorgkaart Nederland overzichtelijk de aanbieders van psychische hulp in je omgeving zien en ook zien welk cijfer anderen aan desbetreffende hulpverlener geven.

Online hulpverlening bij scheiding

Een wat laagdrempelige oplossing is Stichting Mirro. Deze stichting biedt e-health oplossingen aan. E-health betekent dat je inlogt op de website en daar een module volgt. Je krijgt dan psychische hulp online. Ook zorgverleners maken gebruik van de website om klanten psychologische hulp aan te bieden. Je kunt ook zelfstandig. Je kunt bijvoorbeeld bij Stichting Mirro de

Tips en ervaringen

Echtscheidingsconvenant getekend, en dan?

24 maart 2020

Jullie zijn zover: klaar om het echtscheidingsconvenant te tekenen. Dan vragen jullie je vast af: wat nu? In dit artikel vind je een overzicht van de mogelijkheden om alvast een start te maken met jullie nieuwe leven.

Lees verder
Tips en ervaringen

Corona en co-ouderschap: hoe krijg je grip op de situatie?

20 maart 2020

Het leven in Nederland staat op dit moment op zijn kop. Het leven van co-ouders en hun kinderen misschien nog wel meer. Co-ouders hebben nu extra uitdagingen, zoals met het halen en brengen van de kinderen en met de communicatie tussen hen. Maar waarom is dat zo moeilijk en hoe zorg je er als co-ouders voor dat je grip krijgt op de situatie?

Lees verder
Tips en ervaringen

Wat is het verschil tussen een toeslagpartner en fiscaal partner?

19 maart 2020

Bij samenwonen, maar ook bij uit elkaar gaan kom je de termen toeslagpartner en fiscaal partner tegen. Wat is het verschil? Een fiscaal partner is iemand waar je samen de aangifte inkomstenbelasting kan doen. Een toeslagpartner heeft invloed of je toeslagen ontvangt en/of hoe hoog de toeslagen zijn. In dit artikel lees je hier meer over.

Lees verder