-
Apr 30, 2020, 10:52 AM
by
User Not Found
Je staat op het punt om het ouderschapsplan op te stellen en je komt voor de keuze of je wel of geen co-ouderschap wil aangaan. Waarschijnlijk wil je die keuze weloverwogen maken en daarbij weten of co-ouderschap het beste is voor je kind(eren). In dit artikel lees je de voor- en nadelen van het co-ouderschap om zo tot een goede keuze te komen.
Full story
-
Apr 27, 2020, 16:25 PM
by
User Not Found
Goede communicatie tijdens de scheiding is essentieel. Daar heb je zowel emotioneel als financieel belang bij. Zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) dat zowel mannen als vrouwen aangeven dat ze zich beter hadden moeten verdiepen in de gevolgen van de scheiding. Voor bijna een derde van de respondenten is de scheiding tegengevallen.
Full story
-
Apr 27, 2020, 16:20 PM
by
User Not Found
Scheiden heeft een enorme impact op iedereen. Ook op jou als ouder. Je wilt dat je kinderen zo min mogelijk negatief worden beïnvloed door de scheiding. Hiervoor wil je mogelijk hulp bij je scheiding als ouders. Zowel als je gaat scheiden met een kind van 1 jaar als met een kind van 16. Misschien zoeken jullie ook wel hulp bij co-ouderschap of de omgangsregeling. Lees hier 3 manieren van ondersteuning voor jullie als ouders bij de scheiding.
Full story
-
Apr 27, 2020, 16:13 PM
by
User Not Found
Scheiden brengt veel onzekerheid met zich mee. Natuurlijk vraag je je af hoe je financiële plaatje er na de scheiding uit komt te zien. En: kom je nog wel rond?
Full story
-
Apr 27, 2020, 16:00 PM
by
User Not Found
Het is best een uitdaging: samenwerken met je (ex-)partner tijdens de scheiding. Jullie hebben natuurlijk triggers bij elkaar waarop boosheid, verdriet of waarbij andere gevoelens naar boven komen. In dit artikel lees je welke afspraken je overeen moet komen om goed samen te werken aan de scheiding op Uitelkaar.nl.
Full story
-
Apr 27, 2020, 15:51 PM
by
User Not Found
Je zult merken dat als je je twijfels over je relatie bij de mensen om je heen uit, je veel goede raad, adviezen en oplossingen krijgt. Dat is natuurlijk goed bedoeld, maar misschien vind je dit niet altijd prettig.
Full story
-
Apr 27, 2020, 15:26 PM
by
User Not Found
Natuurlijk vraag je je af hoe het is om na de scheiding in je eentje te zijn. Hoe het is om in je eigen huis alleen de verantwoordelijkheid over de kinderen te hebben. Het helpt om je te realiseren dat deze angstige gedachten slechts gedachten zijn en ook weer verdwijnen. Dat ze niet de waarheid zijn en voortkomen uit de verandering die een scheiding nu eenmaal met zich meebrengt.
Full story
-
Apr 27, 2020, 15:21 PM
by
User Not Found
Ervaring leert dat beide partners zich vaak wel bewust zijn van het feit dat de relatie niet lekker loopt. Tegelijkertijd kan dat voor de ene partner meer oké zijn dan voor de andere partner. De ene houdt graag vast aan het oude en vertrouwde, ook als daar flinke barsten en scheuren in zitten. De ander wil alles uit het leven halen en blijven ontwikkelen, waardoor het vasthouden aan het bekende benauwt. En natuurlijk zijn er heel veel tussenvormen, zo zwart-wit is het niet.
Full story
-
Apr 23, 2020, 15:48 PM
by
User Not Found
Een ouderschapsplan is een document wat jullie opstellen als jullie uit elkaar gaan en jullie minderjarige kinderen hebben. In het ouderschapsplan maken jullie afspraken over hoe jullie de zorg en opvoeding willen regelen nadat jullie zijn gescheiden. Welke betekenis een ouderschapsplan heeft en welke belangrijke onderwerpen aan bod komen, lees je in dit artikel.
Full story
-
Apr 23, 2020, 14:49 PM
by
User Not Found
De term scheidingsbemiddelaar ofwel ‘mediator’ kom je vast vaak tegen in de zoektocht naar ondersteuning bij je scheiding. Een scheidingsbemiddelaar is iemand die onpartijdig kijkt naar wat het beste is voor jullie beiden. Hij of zij ondersteunt jullie op weg naar de eerlijkste oplossing voor beiden. Meestal is de bemiddelaar of iemand die alleen opgeleid is in bemiddeling/mediation, of hij/zij is een advocaat met een specialisatie in bemiddeling/mediation erbij. In dit artikel lees je in welke situaties een scheidingsbemiddelaar zeker geen overbodige luxe is.
Full story
-
Apr 23, 2020, 12:12 PM
by
User Not Found
Als je besluit van elkaar te scheiden, is het in veel gevallen nodig om financiële afspraken te maken voor na de scheiding. Als je kinderen hebt, ben je verplicht naar draagkracht bij te dragen aan de kosten voor de opvoeding en verzorging van de kinderen. Zo'n financiële regeling heet kinderalimentatie. Als één van jullie niet kan rondkomen na de scheiding heeft de ander de verantwoordelijkheid om financiële steun te bieden. Dit heet partneralimentatie. Wat moet je hierover weten?
Full story
-
Apr 9, 2020, 17:25 PM
by
User Not Found
Als jij en je (ex-)partner besluiten uit elkaar te gaan, is het ten eerste van belang dat jullie kinderen dit van jullie te horen krijgen. Dit is vaak erg moeilijk. Kinderen hebben in veel gevallen al het vermoeden dat er iets is. Vertel hen wat er aan de hand is en wat hen te wachten staat voor zover je dat zelf weet. Hoe je dit doet is van invloed op hoe de kinderen met de scheiding om zullen gaan.
Full story
-
Apr 2, 2020, 17:33 PM
by
User Not Found
Het is aan jullie beiden om naar eigen inzicht een regeling vast te stellen die het beste aansluit bij de belangen van jullie kinderen. Je kunt elke regeling die je in de gegeven omstandigheden het meest passend vindt vaststellen, zolang jullie er maar rekening mee houden dat jullie kinderen het meest gebaat zijn bij rust en continuïteit. In dit artikel vind je belangrijke overwegingen bij het komen tot een goede omgangsregeling.
Full story
-
Mar 31, 2020, 12:31 PM
by
User Not Found
Ben je je echtscheidingsconvenant kwijt? Of heb je om wat voor reden dan ook het echtscheidingsconvenant nodig? Dan zullen jullie deze op moeten vragen, maar hoe werkt dat opvragen nou precies? In dit artikel leggen we 2 opties uit.
Full story
-
Mar 26, 2020, 17:12 PM
by
User Not Found
Als ouders wil je het beste voor je kinderen. Je wilt dan ook weten wat het effect is van de scheiding op je kind(eren). Je wilt te weten komen wat ze ervan denken: wat durven ze bijvoorbeeld niet tegen ons te zeggen? Waar moet je allemaal aan denken wat er voor je kind verandert? Verschillen de gevolgen per leeftijd? Hoe kun je hen het beste ondersteunen? Dit artikel geeft je antwoord op deze vragen.
Full story
-
Mar 26, 2020, 16:35 PM
by
User Not Found
Een scheiding is extra moeilijk als er kinderen bij betrokken zijn. Een scheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis voor álle partijen. Jullie als ouders maken je extra zorgen en vragen je af: hoe kunnen we ons kind begeleiden tijdens dit proces? En hoe zorgen we dat wij beiden het belang van het kind centraal zetten, tijdens de scheiding? In dit artikel vind je 5 hulpbronnen voor je kind(eren) bij scheiding.
Full story
-
Mar 26, 2020, 15:45 PM
by
User Not Found
Als je samen met je (ex-)partner een kinderrekening wil openen om de financiën rond de kinderen te regelen, dan kan dat. Het is wel belangrijk dat jullie goede afspraken maken. De kinderrekening kan namelijk tot discussie leiden. Maar welke afspraken maak je dan?
Full story
-
Mar 26, 2020, 15:21 PM
by
User Not Found
De termen kinderrekening en kinderalimentatie liggen dicht bij elkaar. En in eerste instantie is dat ook zo: zij gaan beide over geld dat bedoeld is voor benodigde uitgaven voor jullie kind. Echter is een kinderrekening in de praktijk heel anders dan de kinderalimentatie. Doorgaans kiezen ouders of voor een kinderrekening of voor kinderalimentatie. Wat is het verschil?
Full story
-
Mar 25, 2020, 20:32 PM
by
User Not Found
Een gelijke verdeling van zorg- en opvoedingstaken kan erg prettig zijn voor zowel je kinderen, als voor jou als ouder. Het is wel belangrijk om het co-ouderschap op een goede manier te regelen, zodat jullie het co-ouderschap optimaal kunnen benutten. In dit artikel lees je alles over het regelen en vastleggen van co-ouderschap.
Full story
-
Mar 20, 2020, 21:54 PM
by
User Not Found
Het leven in Nederland staat op dit moment op zijn kop. Het leven van co-ouders en hun kinderen misschien nog wel meer. Co-ouders hebben nu extra uitdagingen, zoals met het halen en brengen van de kinderen en met de communicatie tussen hen. Maar waarom is dat zo moeilijk en hoe zorg je er als co-ouders voor dat je grip krijgt op de situatie?
Full story