Welkom bij de relatietest

 

Het is heel normaal om af en toe aan je relatie te twijfelen. Natuurlijk zijn er dingen waar je minder gelukkig mee bent. Wist je dat ongeveer 50% wel eens twijfelt aan zijn of haar relatie? Kom erachter of jouw twijfels terecht zijn, of doe de relatietest. 

Doe de relatietest
Top 5 van irritaties, herken jij je hier ook in?
1. niet opruimen, lui
2. veel telefoon, gamen
3. geen romantiek
4. geen interesse tonen (in kids)
5. kort lontje hebben

 

3 tips om minder ruzie te maken met jouw partner:

Ruzie maken is niet een erg, je ontkomt er zelfs bijna niet aan. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat de irritaties goed worden uitgesproken naar elkaar? Lees dan deze 3 tips van een relatie expert en kom de lockdown samen fijner door en test je relatie. 

1. Maak het concreet

“Ruim jij de keuken verder op?” kan op tig manieren geïnterpreteerd worden. Tip 1 is dan ook: concretiseer en wees specifiek. Beschrijf wie wat doet, waar en wanneer. Zodra je iets zegt dat op meerdere manieren te interpreteren valt, geeft dit mogelijkheid tot verkeerde verwachtingen. Vraag dus liever: “Schat, wil jij vanmiddag de boodschappen opruimen en de afwas in de machine zetten?” en geniet later vandaag van een opgeruimde keuken!

2. Check of je hetzelfde bedoelt

“Ik heb een de buren uitgenodigd voor een biertje vanavond” zegt Paul enthousiast, “want ik weet dat je dat altijd zo leuk vindt en je zei dat je behoefte had aan een ontspannen avondje”. Waarop Monique boos reageert dat ze daar helemaal geen zin in heeft en vraagt of ze de buren niet af kunnen melden. Tip 2 is dan ook: definieer aan het begin van een gesprek of vraag tussendoor na wat de ander met een term bedoelt. Simpelweg vaker vragen: “Wat bedoel je daarmee?” doet wonderen. Doe dit af en toe ook juist wanneer je denkt dat je ergens hetzelfde over denkt. Het antwoord van je partner kan verrassend zijn!

3. Pas LSD toe

Luisteren: het is lastiger dan je denkt. Sterker nog: wanneer je denkt, kun je niet luisteren! Tip 3 is dan ook: pas LSD toe. LSD betekent in deze context: luisteren, samenvatten en doorvragen. Luister actief naar de ander, vat vervolgens kort samen wat jij hebt begrepen uit het verhaal en vraag of dit klopt. Ook kun je verduidelijking vragen en vervolgvragen stellen.

Soms is het best lastig om geen ruzie meer te maken. Als jullie daarin blijven hangen zal je vast wel eens aan een scheiding hebben gedacht. Maar besef dat een scheiding echt ingrijpend is. Als je meer wilt weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken, lees dan eens het handboek scheiden

Indien jullie al besloten hebben uit elkaar te gaan, doe dat dan samen in overleg. Zeker als jullie kinderen hebben is het zo fijn voor hen als jullie goede afspraken weten te maken. Uitelkaar.nl heeft daarvoor de volgende diensten waarmee jullie de scheiding tegen een vaste prijs goed kunnen regelen.

 

Bekijk onze diensten

 

Relatietest {current} van {total}

Welk antwoord past het beste bij jullie situatie?

Relatietest {current} van {total}

Hoe vaak heb je het afgelopen halfjaar gedacht om weg te gaan bij je partner?

Relatietest {current} van {total}

Hoe tevreden ben je over het romantische gedeelte van jullie relatie?

Relatietest {current} van {total}

In welke mate voel jij je gewaardeerd in je relatie?

Relatietest {current} van {total}

Nu mag je even je hart luchten. Waar heb jij je de laatste tijd het meest aan geërgerd bij je partner?*

* Niet verplicht.

Relatietest {current} van {total}

Welk cijfer geef jij je relatie op een schaal van 1 tot 10?

De uitslag