Meer teamleden

Laura Kistemaker

Oprichter/COO

In 2017 stopte ik met mijn vaste baan en begon samen met Kaspar en Michiel met Uitelkaar.nl. Scheiden moet anders en beter kunnen, daar was ik van overtuigd. Anders, omdat er nog vrijwel nergens gebruik werd gemaakt van technologie om mensen te ondersteunen bij een scheiding. En beter, door mensen op een laagdrempelige en gestructureerde manier met elkaar in gesprek te laten blijven om zo ruzies te vermijden. Het allermooiste is om van klanten te horen dat ze het ook echt zo ervaren.

Mijn boodschap aan stellen die gaan scheiden

Als kind van gescheiden ouders weet ik dat het in sommige gevallen beter is als mensen uit elkaar gaan. Een scheiding is eigenlijk altijd verdrietig en heeft veel impact. Maar het scheelt zo enorm veel - vooral voor de kinderen! - als de gescheiden ex-partners met respect over elkaar praten en hun best doen goed met elkaar te communiceren.

Meer over Laura

Ik studeerde Geschiedenis en Internationale Betrekkingen. Het werken in de wereld van scheiding lag niet meteen voor de hand. Voordat ik met Uitelkaar.nl begon, was ik betrokken bij de voorloper van Uitelkaar.nl, Rechtwijzer. Ik wist toen: dit is wat ik wil doen. Werken aan een oplossing waar mensen echt wat aan kunnen hebben in een moeilijke periode in hun leven.

Ik vind het razend interessant om iets van de grond af op te bouwen. Het platform en het team, op wie ik heel trots ben, hebben sinds het begin een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het vergt balanceren tussen denken over de lange termijn en het steeds zetten van kleine stapjes zodat je morgen net iets verder bent dan vandaag.

Ik hou van:

  • mijn dochter, zoon & man, die graag zou willen dat ik het minder over scheiding had
  • musea, theater, literatuur en podcasts
  • Tsjechië, het land van mijn moeder