Meer teamleden

Kaspar Scheltema

Oprichter/CEO

Begin 2017 zijn Laura, mijn vader en ik gestart met Uitelkaar.nl. Vanuit de gedachte het scheidingsproces inzichtelijker en toegankelijker te maken. Als enige niet jurist uit een echt juristen gezin heb ik mij van jongs af aan verzet tegen het juridische tweestrijd en ingewikkelde taalgebruik. Je wil juist geen juridisch gedoe maar een oplossing voor je geschil. Trots ben ik erop dat veel van onze klanten zeggen dat het platform ze goed door hun scheiding heeft geholpen en ze zelf het grootste deel van de afspraken zelf kunnen maken. De laagdrempelige begeleiding van de casemanagers wordt daarbij zeer gewaardeerd. Ik ben getrouwd met Viviane, die ik aan het einde van mijn studie Economie in Groningen heb leren kennen. Samen hebben we drie kinderen in de puberende leeftijd en twee honden. Voor de oprichting van Uitelkaar.nl was ik bij KLM director strategie, innovatie, fusies en overnames. Mijn passie is altijd geweest oplossingen te vinden die echt werken en maatschappelijke impact hebben. Niet door alles zelf te doen, maar juist door samen te werken en elkaar krachten te benutten kan je succesvol innoveren, zoals de innovatiefondsen MIF I & II, die ik mede heb opgezet, hebben aangetoond.

Mijn boodschap aan stellen die gaan scheiden

Ik heb veel scheidingen in mijn omgeving gezien. Het is vrijwel altijd een ingrijpend en emotioneel proces voor alle betrokken, ook vrienden, kinderen, opa’s en oma’s. Mijn advies is neem de tijd om het te laten bezinken en ga niet overhaast afspraken maken. En probeer te voorkomen dat het een juridische tweestrijd wordt.

Meer over Kaspar

Naast het werk vind ik het aardig om mijn directe omgeving net iets leuker te maken. Niet dat alle acties van het to do lijstje van Viviane er even snel vanaf gaan, maar timmer- en klusuitdagingen ga ik graag aan. Het grootste deel van het Uitelkaar.nl kantoor hebben we zelf verbouwd. Daarnaast ben ik als gemeenteraadslid en voorzitter van de voetbalvereniging jarenlang actief geweest (nu afgebouwd, helaas kan ik niet alles).

Ik hou van:

  • een bijzonder biertje drinken bij het haardvuur of aan het strand
  • sporten in de natuur (joggen, fietsen, golfen, skiën)
  • en soms even helemaal niets...