Scheiden in Boxmeer

28 juni 2022

Als je gaat scheiden, is het van belang dat je een scheidingsadvocaat inschakelt om de scheiding officieel af te ronden. Uitelkaar.nl werkt met meerdere advocaten door heel Nederland. Ook in of in de regio van Boxmeer hebben wij advocaten die je met het afronden van de scheiding kunnen helpen.  

 

Pagina inhoud

  Hoe kun je je scheiding regelen?

  Je scheiding kun je op meerdere manieren regelen. Ieder heeft een voorkeur. Het inschakelen van een scheidingsadvocaat is bij een scheiding een pré. De opties die je hebt om je scheiding te regelen zijn: via een gezamenlijke advocaat, allebei een eigen advocaat, via een mediator of je kunt online je scheiding regelen. Lees hier meer over de verschillende methoden.

  Online scheiden via Uitelkaar.nl

  Als je ervoor kiest om je scheiding online te regelen via Uitelkaar.nl, krijg je toegang tot een persoonlijke online omgeving. Hierin zetten jij en je (ex-)partner de scheidingsafspraken op papier. Omdat dit via een online omgeving gaat, kunnen jullie dit apart van elkaar doen. Tijdens het proces krijgen jullie een persoonlijke casemanager toegewezen die jullie op weg helpt en er voor jullie klaar staat om alle vragen te beantwoorden. In de laatste fase wordt er een scheidingsadvocaat ingeschakeld bij jullie in de buurt die de opgestelde afspraken juridisch controleert en de scheiding officieel indient. Lees hier hoe Uitelkaar.nl werkt. 

  Scheidingsadvocaten in Boxmeer

  Om jullie echtscheiding in Boxmeer officieel te maken, kunnen jullie terecht bij advocaten Petra van Enckevort en Sien Smeets. Daarnaast is het bij hen ook mogelijk om je geregistreerd partnerschap te ontbinden.

  Advocaat Petra van Enckevort

  Petra van Enckevort is advocaat, mediator en kantooreigenaar van Het Wetshuys Advocaten en Mediators B.V. te Venlo, Venray en Boxmeer. Petra studeerde in 2003 af aan de Universiteit Maastricht en is sindsdien werkzaam als advocaat. Zij heeft zich gespecialiseerd in familierecht, (jeugd)strafrecht en arbeidsrecht. Hierbij zet zij haar praktische instelling, tact en daadkracht in.

  Petra vindt het belangrijk om kinderen bij een scheiding te betrekken. Vanuit haar overtuiging en om kinderen een stem te geven in de scheiding, heeft zij een opleiding tot gecertificeerd KIES- omgangsbegeleider gevolgd. In dat kader geeft zij kinderen, die betrokken zijn bij een scheiding, de mogelijkheid de scheiding te kunnen begrijpen en leert kinderen beter met hun ouders te communiceren.

  Uitelkaar.nl begrijpt dat iedere situatie uniek is. Met haar ervaring kan Petra hulp bieden bij elke (complexe) juridische situatie, waarbij zij de mens achter de zaak niet uit het oog verliest.

  Advocaat Sien Smeets

  Sien Smeets is advocaat, mediator en kantooreigenaar van Het Wetshuys Advocaten en Mediators B.V. te Venlo, Venray en Boxmeer. Sien studeerde in 2003 af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 2004 is zij werkzaam als advocaat en heeft ze zich gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. Binnen het kantoor behandelt Sien als advocaat en mediator onder andere complexe vraagstukken waar ondernemers mee te maken krijgen bij echtscheiding, overlijden en conflicten in samenwerkingsverbanden (BV, maatschap, VOF). Sien is gecertificeerd KIES-professional, waardoor zij extra kennis en ervaring heeft met kinderen in een scheidingssituatie.

  Wanneer psychische problematiek speelt, is het ook haar doel tot goede en gedragen oplossingen te komen. Daarom specialiseerde zij zich in de omgang met de narcistische cliënt of tegenpartij.

  Bij uitelkaar.nl behoudt de betrokkene zelf de regie in het scheidingsproces. Dat is waar Sien in haar bijstand ook voor staat. Zij ziet het als een uitdaging om mensen daarin te begeleiden met de expertise die zij ruimschoots in huis heeft.

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  15 maart 2024

  De cijfers fluctueren jaarlijks een beetje, maar bijna 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het grootste gedeelte van het scheidingen in Nederland gaat via meest bekende wegen: met hulp van een advocaat of...

  Lees verder

  Scheiden in Rosmalen

  23 februari 2024

  Je gaat scheiden en woont in (de buurt van) Rosmalen. Waar moet je beginnen? Heb je al een keuze gemaakt hoe je wilt scheiden? Via een advocaat of een mediator? Misschien wil je wel online scheiden? Lees hier wat er...

  Lees verder

  Scheiden in Oud-Beijerland

  08 november 2022

  Op zoek naar een scheidingsadvocaat in Oud-Beijerland? Een echtscheiding of het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is een heftige gebeurtenis. Om die reden is het handig om een familierecht advocaat in te...

  Lees verder