10x Voordelen van online scheiden

13 april 2021

Het ‘online’ leven is eigenlijk niet meer weg te denken uit ons dagelijkse bestaan. We staan ermee op en we gaan er mee naar bed. Praten op afstand heeft zo z'n voor- en nadelen. In het geval van een scheiding kan communiceren op afstand best fijn zijn. Tegenwoordig kun je online je scheiding goed regelen. Online scheiden is een goede oplossing wanneer jij en je (ex-)partner de scheiding graag in goed overleg willen regelen. Je hoeft hiervoor niet letterlijk naast elkaar te zitten, of vrij te nemen voor een afspraak bij een advocaat of mediator. Dit kan tegenwoordig ook allemaal online. Zeker nu, in corona tijd, zorgt online scheiden ervoor dat jullie niet fysiek hoeven af te spreken, maar elkaar online ontmoeten. Tien voordelen op een rij om te kiezen voor het online scheidingsplatform van Uitelkaar.nl:

Pagina inhoud

  Lage Kosten

  Scheiden is over het algemeen een vrij kostbare zaak. Maar hoe maakt je nu zo min mogelijk (onnodige) kosten bij een scheiding? Advocaten en mediators zijn vaak duur. En misschien heb jij deze diensten helemaal niet nodig. Iedere relatie, situatie en scheiding is immers uniek. 

  Bij Uitelkaar.nl word je standaard door alle essentiële thema's van een scheiding geleid zonder hoge kosten voor onnodig juridische expertise. Je maakt zelf afspraken en kan, indien nodig, bij vragen onbeperkt hulp inschakelen van jouw persoonlijke casemanager. Zo betaal je nooit meer dan in jouw geval nodig.  

  Snel 

  Via het online platform van Uitelkaar.nl kun je 24/7 werken aan jouw scheiding. Via je persoonlijke casemanager krijg je binnen 24 uur antwoord op al je vragen en kun jij dus op een snel tempo doorwerken aan de afspraken. Geen vrij hoeven nemen voor afspraken  bij een advocaat maar zelf inplannen wanneer het jou uitkomt. Het platform is makkelijk in gebruik en biedt de mogelijkheid teksten moeiteloos te kopiëren en plakken in jouw dossier. 

  Zo kun je via het platform binnen 1-2 maanden alle scheidingsafspraken maken en laten reviewen en indienen door een advocaat. Op deze manier kun jij snel door met het opnieuw vormgeven van jouw leven.

  Vanuit huis 

  Het voordeel van online werken is dat je dit in alle rust op jouw eigen plek kunt inplannen. Zo kun je op jouw eigen tempo zelf of samen onderzoek doen naar alle thema’s, de casemanager om uitleg vragen indien nodig of met vrienden en familie sparren. 

  Jij en je (ex-)partner kunnen apart van elkaar werken aan de scheidingsafspraken en vinden elkaar online door het uitwisselen van de antwoorden in jullie dossier. Natuurlijk kunnen jullie ook fysiek samen op het online platform werken als jullie dit prettiger vinden.

  Persoonlijk

  Gedurende het online proces word je gekoppeld aan een persoonlijke casemanager die je tijdens het hele proces kan adviseren. Dit kan op manieren die voor jouw fijn zijn: via chat, mail of telefonisch.

  Eerlijk & juridisch gecheckt

  Gedurende het proces ziet je persoonlijke casemanager erop toe dat alle afspraken goed afgewogen worden gemaakt. Aan het einde van het traject wordt het scheidingsplan (ofwel echtscheidingsconvenant) juridisch gecheckt door een advocaat, zodat jullie verzekerd zijn van eerlijke en juridisch kloppende afspraken. 

  Indien nodig zal de advocaat jullie tips geven zodat er voor beide partijen een passend document uitkomt. Dan pas wordt het document ondertekend en zal de advocaat het indienen bij de rechtbank.

  Eenvoudig 

  Bij een scheiding komt veel op je af en zie je soms door de bomen het bos niet meer. Het Uitelkaar.nl platform is makkelijk in gebruik en geeft heldere informatie over de essentiële stappen. Geen moeilijk juridisch taalgebruik maar duidelijke antwoorden die jou verder helpen. 

  Je wordt langs alle essentiële thema’s begeleid en kunt binnen de online omgeving altijd vragen om verduidelijking. Op deze manier zie je niets over het hoofd en heb je helder voor ogen waar je naartoe werkt.

  Regie in eigen hand

  Het allerbelangrijkste aan het maken van afspraken is dat je deze volledig begrijpt en hier 100% achter staat. Tijdens het proces heb jij via het online platform altijd inzicht in alle gemaakte afspraken en worden er geen wijzigingen gedaan zonder wederzijdse toestemming. Of je het nu fijn vindt snel afspraken te maken of juist in alle rust de tijd wilt nemen, je houdt altijd de regie in eigen hand.

  Efficiënt

  De afstand die het platform biedt, zorgt ervoor dat je niet de hele tijd face-to-face hoeft te overleggen. Dit heeft een positief effect op het voorkomen van ruzies. Doordat er minder confrontaties zijn, kan het proces efficiënt worden uitgevoerd zodat jullie op een constructieve manier tot passende afspraken komen. Ook is er maar één afspraak met de advocaat nodig om het scheidingsproces uiteindelijk in te dienen.

  Passend

  Online programma’s kunnen soms wat standaard aanvoelen maar bij Uitelkaar.nl is dat zeker niet het geval. Op het platform van Uitelkaar.nl maak je je afspraken op maat in je eigen woorden. De casemanager kijkt en denkt altijd actief met jullie mee. Zo krijg je tips over mogelijke financiële of fiscale voordelen en kun je met al je vragen terecht. Op deze manier krijg je voor een lage prijs de hoogste kwaliteit output passend bij jouw situatie.

  One-stop-shop

  Bij Uitelkaar.nl kies je voor een module die je vervolgens kunt uitbreiden met extra ondersteuning waar nodig. Zo kies je jouw pakket met of zonder mediation, kun je vragen om extra informatie over pensioenen, hulp bij de kinderen en specifiek juridisch advies. Wij hebben contacten bij vele partnerorganisaties, dus de juiste hulp is altijd dichtbij. Klik hier voor een overzicht met al onze extra diensten. 

  Op welke manieren kan ik mijn scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Op welke manieren kan ik mijn scheiding aanvragen?

  08 januari 2024

  Je wilt gaan scheiden, maar weet niet zo goed hoe je moet beginnen. Het is in deze fase belangrijk om te weten op welke manieren je een scheiding kan aanvragen. Als jij je hier nog nooit in hebt verdiept, is het mogelijk...

  Lees verder

  Scheiden via een advocaat, mediator of online: wat is het verschil?

  08 januari 2024

  Bij een scheiding word je gemakkelijk overspoeld door allerlei dingen die je moet regelen in combinatie met heftige emoties. Daarbij vereist het proces van een scheiding dat jij en je (ex-)partner een aantal belangrijke...

  Lees verder

  Scheiden met advocaat: is dat verplicht?

  26 september 2023

  Als je gaat scheiden kan dit op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld online scheiden, scheiden met hulp van een mediator of scheiden met een advocaat. Maar is een advocaat ook verplicht als je online gaat scheiden...

  Lees verder