Advocaat­fase

In het scheidingsproces via Uitelkaar.nl ga je 3 fasen door: de voorbereidingsfase, de advocaatfase en de rechtbankfase.

Bij de advocaatfase zit inbegrepen:

 • Review door de advocaat
 • (Online) afspraak met de advocaat
 • Indiening bij de rechtbank
 
Advocaatfase

 

 

De stappen

Review door de advocaat

 1. Betaling
  Voordat de advocaat betrokken wordt, doen jullie een betaling via iDEAL. De hoogte van de betaling is afhankelijk van jullie module en of je in aanmerking komt voor subsidie. Je kunt op deze pagina lezen hoeveel je betaalt. Ook hierbij geldt dat één persoon voor beiden betaald. Hierna krijgt de advocaat bericht dat hij of zij bij het dossier betrokken is.

 2. Review door advocaat
  De advocaat neemt net als de casemanager al je afspraken door en bekijkt de documenten. Het kan zijn dat de advocaat opmerkingen of vragen heeft. In dat geval zet de advocaat het dossier weer terug naar ‘samenwerken’, zodat jullie ermee aan de slag kunnen. Heb je de opmerkingen en vragen verwerkt? Dan kan je opnieuw de review aanvragen. De advocaat bekijkt dan opnieuw het dossier.

 3. Afspraak met advocaat
  Nadat de advocaat alle afspraken heeft goedgekeurd, worden jullie samen uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan op het kantoor van de advocaat, maar ook via videobellen. Het gesprek is om het plan nog eens goed door te bespreken en jullie eventuele vragen te beantwoorden. De advocaat heeft de plicht om te checken of jullie daadwerkelijk achter de scheiding en de gemaakte afspraken staan en of alles duidelijk is.

 4. Ondertekening en indiening bij rechtbank
  Dan zetten jullie een handtekening onder het scheidingsplan en/of ouderschapsplan. De advocaat dient de scheiding in bij de rechtbank. De advocaat informeert jullie over de verdere afwikkeling.

 

 
 

 

Ervaringen van anderen

"Duidelijk, snel antwoord."
Kimberly, 8 april 2024
"Erg praktisch omdat je vanuit huis alles kunt regelen."
Jaïr, 12 april 2024
 

 

 

 

 

Heb ik recht op subsidie?

Door de unieke subsidieregeling mogen wij als enige in Nederland de scheiding aanbieden voor €39 per persoon. Je kunt al recht hebben op subsidie als je bruto jaarinkomen minder dan €44.000 bedraagt.

Kom je niet in aanmerking voor subsidie? Dan werken wij met vaste lage prijzen. Op ons online platform worden jullie begeleid bij het maken van de scheidingsafspraken door een van onze persoonlijke casemanagers. Hebben jullie kinderen? Dan ontvangen jullie ook een officiële kinderalimentatieberekening.

Check kosten en subsidie 

 

Wat biedt Uitelkaar.nl?

 • Maatwerk
  Maak stap voor stap je documenten op maat.

 • Persoonlijke & deskundige begeleiding
  Je hebt toegang tot onbeperkte ondersteuning.

 • All-in prijzen
  Vaste, lage prijzen.

 • Aanvullend advies en diensten
  Op het gebied van financiën, juridisch en wonen.

 • Veel ervaring
  Ervaren echtscheidingsspecialisten, mediators en advocaten.

USP's homepagina


 

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de scheidingsproces bij Uitelkaar.nl? Download dan onze brochure Scheiden via Uitelkaar.nl.