'Begeleid ook scheidende ongehuwde ouders bij ouderschapsplan'

05 mei 2018

Pagina inhoud

  Lees meer over Uitelkaar in de media

  Ingezonden brief De Volkskrant, 5 mei 2018


  Onlangs bracht het CBS een rapport uit over kinderen die betrokken zijn bij relatieontbinding. Een van de conclusies is dat kinderen van ongehuwde ouders een grotere kans hebben dat hun ouders uit elkaar gaan. Het is goed dat dit inzichtelijk is gemaakt. Het is namelijk opvallend dat de focus van de politiek nog steeds geheel gericht is op de effecten van officiële scheidingen.

  De politiek doet niets met de effecten voor kinderen van ongetrouwde stellen. Want ook deze ouders moeten, bij gezamenlijk gezag, verplicht een ouderschapsplan opstellen. In tegenstelling tot getrouwde stellen hoeven ze zich niet te laten begeleiden door een professional en gaat het plan niet naar de rechtbank.

  De effecten voor het kind zijn echter precies hetzelfde en daarom vind ik dat alle kinderen recht hebben op goede afspraken vastgelegd in een ouderschapsplan. En veel ongetrouwde ouders zijn het met mij eens, want die gaan zelf op zoek naar betrouwbare informatie en hulp.

  Het is tijd om het verschil te maken, ook deze ouders verdienen professionele hulp. Daarom roep ik de politiek op om ouders te informeren over het belang van een ouderschapsplan.

  Kaspar Scheltema, CEO bij Uitelkaar.nl 
  Bron: De Volkskrant, 5 mei 2018

  Uitelkaar.nl in de media Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Uitelkaar.nl in de media

  31 januari 2023

  Met regelmaat is Uitelkaar.nl in de media te vinden of verschijnen wij met gastblogs op andere websites. Wil jij weten wat andere organisaties van Uitelkaar.nl vinden of hoe waarom wij op de radar zijn komen te staan van...

  Lees verder

  Artikel De Telegraaf | Scheiding: bron van dure emoties

  26 januari 2023

  Laura Kistemaker is geïnterviewd door De Telegraaf over de toename van het aantal scheidingen na de decembermaand.

  Lees verder

  Uitelkaar.nl op NU.nl

  20 december 2022

  Uitelkaar.nl is genoemd in het artikel 'Wat kost een scheiding' op NU.nl als een goedkope optie om je scheiding in gang te zetten.

  Lees verder