Is mijn relatie nog te redden?

02 maart 2020

In je leven veranderen er regelmatig dingen: je gaat werken, krijgt een nieuwe baan, er komen kinderen. Als jouw leven verandert, veranderen de relaties met vrienden en andere sociale activiteiten mee. Dat is logisch, maar hoe zit het met je liefdesrelatie? Hebben jullie problemen en vraag je je af of je relatie redden nog kan?

Pagina inhoud

  Relatie redden of niet?

  Vaak blijkt dat we zo gewend zijn aan hoe we met elkaar omgaan, dat dit niet automatisch mee verandert wanneer dit wel nodig is. Misschien heb je minder tijd voor elkaar of reageer je allebei heel verschillend op wat er gebeurd is? Op het moment dat je merkt dat je veel denkt over scheiden, vaak ruzie hebt of juist minder interesse in elkaar hebt, is het tijd voor actie.

  Relatie redden door afstand?

  Veel mensen proberen hun relatie in eerste instantie te verbeteren door afstand van elkaar te nemen. De een logeert bij een vriend(in) of familie, terwijl de ander in het gezamenlijk huis blijft wonen. Ook kan het zijn dat jullie afzonderlijk van elkaar op reis gaan. Afstand schept soms inzicht. Ook een time-out of pauze wordt nogal eens ingezet. Voor niet iedereen werkt dit, dus het is belangrijk goede afspraken te maken als jullie voor een van deze opties kiezen.

  Lees meer over twijfel aan je relatie

  Hoe je relatie proberen te redden?

  • Spreek je twijfel uit naar je partner. Vaak blijkt dat de partner ook niet helemaal tevreden is. Dit kan een opluchting voor beiden zijn en nieuwe deuren openen om nader tot elkaar te komen.
  • Ga samen op zoek naar oplossingen en maak hier tijd voor.
  • Komen jullie er niet samen uit, zoek dan hulp. Cijfers tonen aan dat hulp zoeken zin heeft, zelfs in het geval dat jullie besluiten uit elkaar te gaan.

  Welke hulp kun je inschakelen?

  Je kunt hulp inschakelen van een relatiecoach of relatietherapeut. Weet je niet zeker of relatietherapie iets voor je is? In deze blog benoemt een relatietherapeut de meest voorkomende bezwaren die worden genoemd bij relatietherapie. Heb jij die ook?

  Je kunt ook kijken op de website van Two2Tango, een organisatie gespecialiseerd in relaties. Je vindt er informatie en hulp, zonder dat je direct naar een relatietherapeut hoeft. Ook biedt Two2Tango een online omgeving gericht op inzicht, bewustwording en de mogelijkheid om stappen te zetten in jouw situatie. Je kunt daar momenteel gratis gebruik van maken.

  Ik twijfel aan mijn relatie: wat moet ik doen? Lees meer