Is mijn relatie nog te redden?

02 maart 2020

In je leven veranderen er regelmatig dingen: je gaat werken, krijgt een nieuwe baan, er komen kinderen. Als jouw leven verandert, veranderen de relaties met vrienden en andere sociale activiteiten mee. Dat is logisch, maar hoe zit het met je liefdesrelatie? Hebben jullie problemen en vraag je je af of je relatie redden nog kan?

Pagina inhoud

  Relatie redden of niet?

  Vaak blijkt dat we zo gewend zijn aan hoe we met elkaar omgaan, dat dit niet automatisch mee verandert wanneer dit wel nodig is. Misschien heb je minder tijd voor elkaar of reageer je allebei heel verschillend op wat er gebeurd is? Op het moment dat je merkt dat je veel denkt over scheiden, vaak ruzie hebt of juist minder interesse in elkaar hebt, is het tijd voor actie.

  Relatie redden door afstand?

  Veel mensen proberen hun relatie in eerste instantie te verbeteren door afstand van elkaar te nemen. De een logeert bij een vriend(in) of familie, terwijl de ander in het gezamenlijk huis blijft wonen. Ook kan het zijn dat jullie afzonderlijk van elkaar op reis gaan. Afstand schept soms inzicht. Ook een time-out of pauze wordt nogal eens ingezet. Voor niet iedereen werkt dit, dus het is belangrijk goede afspraken te maken als jullie voor een van deze opties kiezen.

  Lees meer over twijfel aan je relatie

  Hoe je relatie proberen te redden?

  • Spreek je twijfel uit naar je partner. Vaak blijkt dat de partner ook niet helemaal tevreden is. Dit kan een opluchting voor beiden zijn en nieuwe deuren openen om nader tot elkaar te komen.
  • Ga samen op zoek naar oplossingen en maak hier tijd voor.
  • Komen jullie er niet samen uit, zoek dan hulp. Cijfers tonen aan dat hulp zoeken zin heeft, zelfs in het geval dat jullie besluiten uit elkaar te gaan. 

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Ik twijfel aan mijn relatie: wat moet ik doen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Wat is beter voor mijn kinderen: wel of niet uit elkaar gaan?

  14 mei 2024

  Je hoort mensen soms zeggen ‘We gaan pas uit elkaar als de kinderen het huis uit zijn.’ Dit is een begrijpelijke gedachte, want de impact van een scheiding op de kinderen is groot.

  Lees verder

  Is het normaal te twijfelen aan je relatie?

  24 februari 2023

  Twijfel je vaak aan je relatie? Heb je het gevoel dat je er iets in mist? Fantaseer je wel eens hoe het zou zijn als je niet meer samen zou zijn? In dit artikel krijg je tips over wat te doen bij relatie twijfels.

  Lees verder

  Ik twijfel aan mijn relatie: wat moet ik doen?

  24 januari 2023

  Wanneer er in jullie levens van alles verandert, maar jullie relatie niet mee verandert kunnen relatieproblemen ontstaan. Wanneer dit langdurig aanhoudt, kunnen twijfels aan je relatie op de loer liggen. Hoe doorbreek je...

  Lees verder