Uitelkaar.nl op Mr. Online

06 september 2017

Online een echtscheiding regelen is binnenkort weer mogelijk. Naar verwachting gaat de nieuwe website Uitelkaar.nl eind deze week of begin volgende week in de lucht. De online scheidingssite Rechtwijzer uit Elkaar van innovatie-instituut HiiL krijgt zo een doorstart.

Pagina inhoud

  ONLINE SCHEIDEN KAN WEER

  4 september 2017

   

  WEEFFOUTEN

  “We hebben wel geleerd van de weeffouten van Rechtwijzer Uit Elkaar,” verklaart CEO Kaspar Scheltema van het nieuwe bedrijf Uitelkaar.nl. HiiL moest de stekker uit het project halen omdat het financieel niet haalbaar was. Uitelkaar.nl heeft daarom de kosten omlaag gebracht en het tarief voor de deelnemers verhoogd tot 425 euro per persoon. Ook werkt Uitelkaar.nl met een nieuw IT-systeem (de ‘motor’) dat beter kan inspelen op de klantwensen.

  SOFTWARE

  De software zelf is ook aangepast. “Echtscheiding is lastig te automatiseren,” legt Kaspar Scheltema uit. Chief Operations Officer Laura Kistemaker vult aan: “Digitale conflictoplossingstools zijn vaak  gericht op e-commerce, en zijn geschikt voor mensen die er vaak mee werken. Maar voor een emotioneel proces als een echtscheiding heb je een ander systeem nodig.”

  INTAKE

  Voor de gebruikers werkt het systeem ongeveer als Rechtwijzer Uit Elkaar. De partners doen ieder apart een intake. Het systeem vraagt naar hun wensen, en doet aan de hand daarvan ook suggesties voor oplossingen. Dit proces leidt uiteindelijk tot een scheidingsplan dat wordt beoordeeld en zo nodig aangepast door een advocaat. Die zorgt ook voor de afhandeling door de rechtbank. Binnen enkele maanden kan een echtscheiding dan geregeld zijn.

  Lees meer over Uitelkaar in de media

  MICHIEL SCHELTEMA

  De vader van Kaspar Scheltema, Michiel Scheltema, is adviseur van Uitelkaar.nl. Michiel Scheltema is een pleitbezorger van innovatieve conflictbeslechting en noemt het jammer dat Rechtwijzer Uit Elkaar is gesneuveld: “Vooral omdat gebruikers het echt waarderen.”

  INNOVATIE

  Michiel Scheltema  was staatssecretaris van Justitie, hoogleraar in Groningen, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en medeoprichter van HiiL. Laura Kistemaker  was bij HiiL betrokken bij Rechtwijzer Uit Elkaar. Kaspar Scheltema is afkomstig uit de luchtvaartindustrie, waar hij veel te maken had innovatie.

  Uitelkaar.nl in de media Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Uitelkaar.nl in de media

  11 januari 2024

  Met regelmaat is Uitelkaar.nl in de media te vinden of verschijnen wij met gastblogs op andere websites. Wil jij weten wat andere organisaties van Uitelkaar.nl vinden of hoe waarom wij op de radar zijn komen te staan van...

  Lees verder

  Demissionair minister voor Rechtsbescherming bezoekt Uitelkaar.nl

  18 december 2023

  Op maandag 11 december 2023 bracht Franc Weerwind, demissionair minister voor Rechtsbescherming, een werkbezoek aan Justice42 | Uitelkaar.nl. In een reeks gesprekken werd ingegaan op de scheidingsroute van Uitelkaar.nl en...

  Lees verder

  De Telegraaf | Hoe regel je de belastingadministratie na een scheiding? Vier op de tien mensen heeft geen idee

  19 september 2023

  Laura Kistemaker, medeoprichter van Uitelkaar.nl, is door De Telegraaf geïnterviewd. Uit onderzoek van de Belastingdienst blijkt dat 4 op de 10 Nederlanders geen idee heeft wat er precies geregeld moet worden qua...

  Lees verder