'Onverwachte bijwerkingen: als je scheiding anders uitpakt'

18 mei 2018

Suzanne, die via uitelkaar.nl is gescheiden, werd door RTLnieuws.nl geïnterviewd over haar bijzonder verlopen scheiding.

Pagina inhoud

  RTLnieuws.nl, 18 mei 2018, door Franke van Hoeven

  Hieronder een samenvatting van het artikel "Onverwachte bijwerkingen: als je scheiding anders uitpakt" waarin Suzanne, die via uitelkaar.nl is gescheiden, door RTLnieuws.nl is geïnterviewd:

  "Een scheiding is natuurlijk nooit leuk. En dan weet je niet eens wat je ervoor terugkrijgt. Als je toch die ultieme stap zet, hoop je natuurlijk dat je leven erop vooruit gaat. Maar garanties, die krijg je niet. Ruim een op de drie huwelijken sneuvelt. In de meeste gevallen verloopt die scheiding goed, maar ook als je niet in een vechtscheiding belandt, is het effect ervan toch vaak groter dan gedacht. Omdat er dingen gebeuren die je niet zag aankomen, je er financieel hard op achteruit gaat, omdat de kinderen er meer last van hebben dan je zou willen, omdat je omgeving er veel moeite mee heeft, omdat je zelf twijfels hebt, of… omdat het proces juist verrassend liefdevol verloopt.

  VERLIEFD OP EEN VROUW

  Suzanne van Kalsbeek (33) vierde het tienjarig samenzijn met haar man Michael, waarvan één jaar getrouwd, toen ze een vrouw zag waarvan haar hart op tilt sloeg. Ze besefte plotsklaps dat ze op vrouwen viel. Ze wilde scheiden, een proces dat turbulent, maar verrassend respectvol verliep: “We vierden dat we tien jaar bij elkaar waren tijdens een weekendje weg. We dronken een biertje in een bar, toen ik haar zag. Ik wist niet wat me overkwam, heb haar zelfs nog die avond gevraagd of ik een kans bij haar zou maken. Echt te bizar voor woorden. Het liep op niets uit, de tijd erna was ik compleet in de war. Ik vertelde mijn man dat ik dacht dat ik op vrouwen viel en dat het me beter leek om te gaan scheiden. Tot overmaat van ramp werd ik in die periode doodziek. Ik had al drie jaar een auto-immuunziekte en de boel escaleerde volledig in die periode. Ik moest plots geopereerd worden en belandde zelfs op de intensive care. Mijn leven hing aan een zijden draadje. Ik was doodziek, wilde scheiden, onze omgeving wist van niets, maar Michael zat elke dag naast mijn bed in het ziekenhuis om me te steunen. Een maand nadat ik beter was, heb ik de knoop doorgehakt. Natuurlijk vond Michael het erg moeilijk en was hij diep gekwetst, maar hij is me altijd blijven steunen. Zo bijzonder.

  VRIENDEN BLIJVEN

  Omdat we nog goed met elkaar overweg konden, regelden we de scheiding samen via de website Uitelkaar.nl. We hebben samen alles ingevuld en hebben de scheiding met één advocaat kunnen afhandelen. Geloof me, het was geen pretje, maar het hele proces is respectvol en met liefde verlopen. Vrij snel na onze scheiding ben ik erachter gekomen dat het gevoel dat ik bij vrouwen heb, meer klopt. Ik ben daarvoor wel bij een psycholoog geweest: hoe kwam het dat ik zelf nooit heb geweten dat ik op vrouwen val? Het is niet zo dat ik bewust dertig jaar in de kast heb gezeten. De conclusie die we samen trokken, is dat ik mijn leven met Michael heb moeten afleggen om te komen waar we nu zijn: allebei gelukkig met een nieuwe vriendin! Michael en ik zien elkaar nog regelmatig en hebben een warme band. Het gaat inmiddels ook weer goed met mijn gezondheid. Ik heb altijd gedacht dat ik iemand was die precies wist wat ze wilde, maar dat blijkt totaal niet zo te zijn. Ik ben zelfbewuster en denk beter na over wat me gelukkig maakt. Ik ben heel trots op de manier waarop mijn man en ik de scheiding hebben aangepakt en ben dankbaar dat we er nog steeds voor elkaar zijn. Dat komt voor een groot deel ook door Michael. Ik ben heel trots op hem."


  Bron: RTLnieuws.nl, 18 mei 2018

  Uitelkaar.nl in de media Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Uitelkaar.nl in de media

  11 januari 2024

  Met regelmaat is Uitelkaar.nl in de media te vinden of verschijnen wij met gastblogs op andere websites. Wil jij weten wat andere organisaties van Uitelkaar.nl vinden of hoe waarom wij op de radar zijn komen te staan van...

  Lees verder

  Demissionair minister voor Rechtsbescherming bezoekt Uitelkaar.nl

  18 december 2023

  Op maandag 11 december 2023 bracht Franc Weerwind, demissionair minister voor Rechtsbescherming, een werkbezoek aan Justice42 | Uitelkaar.nl. In een reeks gesprekken werd ingegaan op de scheidingsroute van Uitelkaar.nl en...

  Lees verder

  De Telegraaf | Hoe regel je de belastingadministratie na een scheiding? Vier op de tien mensen heeft geen idee

  19 september 2023

  Laura Kistemaker, medeoprichter van Uitelkaar.nl, is door De Telegraaf geïnterviewd. Uit onderzoek van de Belastingdienst blijkt dat 4 op de 10 Nederlanders geen idee heeft wat er precies geregeld moet worden qua...

  Lees verder