Scheidingsplan

Met uitelkaar.nl regel je online, in je eigen tijd en tempo je scheiding. Met begeleiding van een casemanager en inclusief review door een advocaat en afronding bij rechtbank.

Voor wie: getrouwd of geregistreerd partner zonder (minderjarige) kinderen*

Wat krijg je: Jullie scheidingsplan van begin tot rechtbank

Het scheidingsplan van uitelkaar.nl

Als je getrouwd bent en samen geen kinderen hebt, maak je een scheidingsplan. Bij uitelkaar.nl kunnen jullie zelf het scheidingsplan maken, met begeleiding waar jullie dat nodig hebben.

Denk je dat je het over bepaalde punten niet eens gaat worden? Je kan je scheidingsplan ook maken met hulp van een professionele mediator. Dat betekent dat jullie in twee mediationgesprekken en een afrondend gesprek door een mediator worden geholpen om tot goede afspraken te komen.


Meer over mediation

* Let op: als jullie kinderen hebben, dien je ook een ouderschapsplan te maken. Uitelkaar.nl biedt hiervoor de module Scheidingsplan + ouderschapsplan.

kwaliteitskeurmerk Uitelkaar.nl van de Raad voor Rechtsbijstand
Scheidingsplan
Totaalprijs €395 p.p.
Met subsidie vanaf €36 p.p.
 • Online aan je scheiding werken
 • Ondersteuning casemanager
 • Info en advies woning en financiën
 • Afspraken gecheckt door advocaat
 • Indiening bij rechtbank
 • Ook voor geregistreerd partners


 • Bekijk en test het opstellen van je scheidingsplan met een gratis proefaccount.

  Start gratis proefaccount
Scheidingsplan + mediation
Totaalprijs €695 p.p.
Met subsidie vanaf €55 p.p.
 • Online aan je scheiding werken
 • Ondersteuning casemanager
 • Info en advies woning en financiën
 • Afspraken gecheckt door advocaat
 • Indiening bij rechtbank
 • Ook voor geregistreerd partners


 • Bekijk en test het opstellen van je scheidingsplan met een gratis proefaccount.

  Start gratis proefaccount

Wat kan ik verwachten bij het scheidingsplan van uitelkaar.nl?

 1. Intake

  Aan de hand van vragen die we jullie beiden tijdens de online intake stellen, denk je beiden apart en in rust na over wat je wilt.

 2. Afspraken maken

  Op basis van jullie antwoorden komt het platform met voorbeelden van afspraken die bij jullie samen passen. Die kan je aanpassen, in je eigen woorden, zodat ze bij jullie situatie aansluiten Dit doe je samen, maar beiden in jullie eigen tijd en tempo

 3. Check door de casemanager

  We bieden jullie gericht informatie, over het onderwerp waar je op dat moment mee bezig bent. Je kan op elk moment gratis contact opnemen met de casemanager

 4. Review door de advocaat

  De advocaat bekijkt de afspraken zodat jullie zeker weten dat je niets over het hoofd hebt gezien.

 5. Afronding bij de rechtbank

  De advocaat zorgt voor de juridische afhandeling bij de rechtbank Als jullie er op bepaalde punten niet uitkomen of advies nodig hebben, weten wij wie je nodig hebt

  Bekijk met een gratis proefaccount of online scheiden iets voor jullie is.

  Start gratis proefaccount

Zo hou je de kosten in de hand en geef je stukje voor stukje op een goede manier je toekomst vorm.

Let op: als je getrouwd bent met kinderen onder de 18, dien je - naast het scheidingsplan - ook een ouderschapsplan te maken. Zie Scheidingsplan + ouderschapsplan

“Het was fijn dat hierbij alle belangrijke onderwerpen voorbij kwamen. Deze manier van scheiden heeft ons geholpen richting te geven aan een nieuwe levenssituatie en een duidelijke keuzestructuur.”

Lees het verhaal van Auke & Gabriëlla

Scheidingsplan met mediation

Je kunt bij uitelkaar.nl je scheiding online regelen. Als je het lastig vindt om er samen uit te komen dan kan je voor een mediator kiezen. Nadat de mediator met jullie heeft gebeld om kennis te maken, begint de begeleiding bij jullie scheiding. Jullie hebben twee mediationgesprekken en een afrondend gesprek met de mediator. Je regelt je scheiding online, de gesprekken met de mediator hebben jullie bij de mediator op kantoor.

Als je er samen denkt uit te komen, kan je ook zonder mediation de scheiding regelen. Je krijgt dan de begeleiding van een casemanager en een professionele advocaat bekijkt jullie plan nadat jullie samen afspraken hebben gemaakt.

Hoe werkt online scheiden met mediation?

 • Je doet eerst allebei de online intake. Dan zoeken wij voor jullie de mediator het dichts bij jullie in de buurt. We koppelen hem of haar aan jullie zaak. De mediator leest zich in en belt jullie voor het maken van een afspraak.

 • De mediationgesprekken hebben jullie op het kantoor van de mediator. Na het eerste gesprek gaan jij en je (ex-)partner aan de slag met afspraken voor het scheidingsplan. Tijdens het maken van de afspraken hebben jullie nog een tweede gesprek bij de mediator om de voortgang te bespreken.

 • Onze mediators zijn ook advocaten. Zij kunnen dus jullie plan ook naar de rechtbank sturen. Als de mediator jullie plan heeft bekeken, hebben jullie nog een laatste gesprek op het kantoor van de mediator om het eindresultaat te bespreken. Daarna stuurt de mediator jullie plan naar de rechtbank voor goedkeuring en om de scheiding officieel te maken.

Wat kun je verwachten

Een kijkje achter de schermen

Bekijk onze tool
Verdieping
Kosten

Lees hier meer over de kosten van een online scheiding bij uitelkaar.nl

Verdieping
Woning

Wat zijn de belangrijkste punten om rekening mee te houden als je gaat scheiden en jullie samen een woning en hypotheek hebben?

Verdieping
Alimentatie

Voor alimentatie bij scheiding moet je met veel dingen rekening houden. Maar wat houdt het precies in?