kortings-sticker

Ouderschapsplan maken

Met uitelkaar.nl regel je online, in je eigen tijd en tempo je ouderschapsplan. Met begeleiding van een casemanager en inclusief een alimentatieberekening door een expert.

** Tijdelijk €100,- korting per persoon. Deze actie geldt vanaf 18 juli 2019. Neem bij vragen contact met ons op.

Ouderschapsplan

Voor wie: ouders van kinderen onder 18 jaar

Let op: als je getrouwd bent en wilt scheiden, dien je - naast het ouderschapsplan - ook een scheidingsplan te maken. Uitelkaar.nl biedt hiervoor de module Scheidingsplan + ouderschapsplan.

Wat kan ik verwachten bij het ouderschapsplan van Uitelkaar.nl?

Met Uitelkaar.nl maak je stap voor stap afspraken over hoe jullie samen de zorg, opvoeding en communicatie rond de kinderen organiseren. Bekijk een voorbeeld van de inhoud van een ouderschapsplan.

 1. Intake

  Aan de hand van vragen die we jullie beiden tijdens de online intake stellen, denk je ieder apart en in rust na over wat je wilt

 2. Afspraken maken

  Op basis van jullie antwoorden komt het platform met voorbeelden van afspraken die bij jullie samen passen. Die kan je aanpassen, in je eigen woorden, zodat ze bij jullie situatie aansluiten Dit doe je samen, maar beiden in jullie eigen tijd en tempo

 3. Begeleiding door de casemanager

  We bieden jullie gericht informatie, over het onderwerp waar je op dat moment mee bezig bent. Je kan op elk moment gratis contact opnemen met de casemanager

 4. Kinderalimentatie berekening

  Onze partner het LBIO maakt voor jullie een uitgebreide kinderalimenatie berekening volgens de officiële "Tremanormen". Je kan samen ook een ander bedrag overeenkomen, maar hiermee heb je in ieder geval een onafhankelijke indicatie*

 5. Check door de casemanager

  De casemanager bekijkt de afspraken zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd hebt gezien

...ongehuwd met kinderen
Totaalprijs van €195 p.p. nu €95 p.p.!
 • Online aan je plan werken
 • Ondersteuning casemanager
 • Kinderalimentatieberekening
 • Afspraken gecheckt door expert

 • Aanmelden
kwaliteitskeurmerk Uitelkaar.nl van de Raad voor Rechtsbijstand

*Het LBIO kan geen berekening maken als je in het buitenland woont en/of werkt. Neem dan contact met ons op.

Als je niet getrouwd bent, is na ondertekening door jullie beiden het ouderschapsplan afgerond. Zo hou je de kosten in de hand en geef je stukje voor stukje op een goede manier jouw toekomst vorm.

Let op: als je getrouwd bent en wilt scheiden, dien je - naast het ouderschapsplan - ook een scheidingsplan te maken. Zie daarvoor het Scheidingsplan + ouderschapsplan.

Lees meer: wanneer is een ouderschapsplan verplicht?

Het was fijn dat hierbij alle belangrijke onderwerpen voorbij kwamen. Deze manier van scheiden heeft ons geholpen richting te geven aan een nieuwe levenssituatie en een duidelijke keuzestructuur.

Lees het verhaal van Auke en Gabriëlla