subsidie vanaf 36 scheiding sticker

Ouderschapsplan maken

Met Uitelkaar.nl regel je online, in je eigen tijd en tempo je ouderschapsplan. Met begeleiding van een casemanager en inclusief een alimentatieberekening door een expert.

Ouderschapsplan

Voor wie: ouders van kinderen onder 18 jaar

Mogelijk met mediation: In twee mediationgesprekken en een afrondend gesprek helpt de mediator jullie om tot goede afspraken te komen.

Let op: als je getrouwd bent en wilt scheiden, dien je - naast het ouderschapsplan - ook een scheidingsplan te maken. Uitelkaar.nl biedt hiervoor de module Scheidingsplan + ouderschapsplan.


Meer over mediation

Wat kan ik verwachten bij het ouderschapsplan van Uitelkaar.nl?

Met Uitelkaar.nl maak je stap voor stap afspraken over hoe jullie samen de zorg, opvoeding en communicatie rond de kinderen organiseren. Bekijk een voorbeeld van de inhoud van een ouderschapsplan.

Ouderschapsplan
Totaalprijs van €195 p.p. nu €95 p.p.! Met subsidie vanaf €36 p.p.
 • Online aan je plan werken
 • Ondersteuning casemanager
 • Kinderalimentatieberekening
 • Afspraken gecheckt door expert


 • Bekijk en test het opstellen van je ouderschapsplan met een gratis proefaccount.

  Start gratis proefaccount
Ouderschapsplan + mediation
Totaalprijs €395 p.p.
Met subsidie vanaf €55 p.p.
 • Online aan je plan werken
 • Ondersteuning casemanager
 • Kinderalimentatieberekening
 • Afspraken gecheckt door expert
 • 2 mediationgesprekken en afrondend gesprek
 • Afspraken gecheckt door advocaat/mediator


 • Bekijk en test het opstellen van je ouderschapsplan met een gratis proefaccount.

  Start gratis proefaccount
 1. Intake

  Aan de hand van vragen die we jullie beiden tijdens de online intake stellen, denk je ieder apart en in rust na over wat je wilt

 2. Afspraken maken

  Op basis van jullie antwoorden komt het platform met voorbeelden van afspraken die bij jullie samen passen. Die kan je aanpassen, in je eigen woorden, zodat ze bij jullie situatie aansluiten Dit doe je samen, maar beiden in jullie eigen tijd en tempo.

 3. Begeleiding door de casemanager

  We bieden jullie gericht informatie, over het onderwerp waar je op dat moment mee bezig bent. Je kan op elk moment gratis contact opnemen met de casemanager.

 4. Kinderalimentatie berekening

  Onze partner het LBIO maakt voor jullie een uitgebreide kinderalimenatie berekening volgens de officiële "Tremanormen". Je kan samen ook een ander bedrag overeenkomen, maar hiermee heb je in ieder geval een onafhankelijke indicatie*

 5. Check door de casemanager

  De casemanager bekijkt de afspraken zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd hebt gezien.

  Bekijk met een gratis proefaccount of online scheiden iets voor jullie is.

  Start gratis proefaccount

kwaliteitskeurmerk Uitelkaar.nl van de Raad voor Rechtsbijstand

*Het LBIO kan geen berekening maken als je in het buitenland woont en/of werkt. Neem dan contact met ons op.

Als je niet getrouwd bent, is na ondertekening door jullie beiden het ouderschapsplan afgerond. Zo hou je de kosten in de hand en geef je stukje voor stukje op een goede manier jouw toekomst vorm.

Let op: als je getrouwd bent en wilt scheiden, dien je - naast het ouderschapsplan - ook een scheidingsplan te maken. Zie daarvoor het Scheidingsplan + ouderschapsplan.

Lees meer: wanneer is een ouderschapsplan verplicht?

Het was fijn dat hierbij alle belangrijke onderwerpen voorbij kwamen. Deze manier van scheiden heeft ons geholpen richting te geven aan een nieuwe levenssituatie en een duidelijke keuzestructuur.

Lees het verhaal van Auke en Gabriëlla

Ouderschapsplan met mediation

Je kunt bij uitelkaar.nl je ouderschapsplan online regelen. Als je het lastig vindt om er samen uit te komen dan kan je voor een mediator kiezen. Nadat de mediator met jullie heeft gebeld om kennis te maken, begint de begeleiding bij jullie ouderschapsplan. Jullie hebben twee mediationgesprekken met de mediator. Je regelt je ouderschapsplan online, de gesprekken met de mediator hebben jullie bij de mediator op kantoor.

Als je er samen denkt uit te komen, kan je ook zonder mediation je ouderschapsplan regelen. Je krijgt dan de begeleiding van een casemanager en de casemanager checkt jullie plan nadat jullie samen afspraken hebben gemaakt.