Alle diensten

Parenting coordinator

Een parenting coordinator helpt als jullie tijdens of na de scheiding een probleem ervaren met het maken of naleven van afspraken in het ouderschapsplan. Je komt samen met de parenting coordinator tot een oplossing óf als dat niet lukt, kan de parenting coordinator voor jullie de knoop doorhakken.

Wat heb ik hieraan?

De parenting coordinator helpt bij uitvoering en naleving van het ouderschapsplan, bij (kleine) wijzigingen in het ouderschapsplan, de zorgregeling of vakantieregeling en incidentele gebeurtenissen zoals verhuizen, schoolkeuze, bijzondere verjaardagen, feestdagen, jubilea e.d.. Ook voor kleinere alimentatiegeschillen kun je bij een parenting coordinator terecht.

De parenting coordinator zal met de ouders proberen om in een kortdurende bemiddeling een oplossing voor het probleem te vinden. Vaak lukt het ouders om onder leiding van een parenting coordinator tot overeenstemming te komen. Zo niet, dan kan de parenting coordinator een aanbeveling of voorstel aan de ouders doen. In veel gevallen kan de parenting coordinator er ook voor kiezen om een bindend advies te geven. De ouders hebben vooraf afgesproken dat zij zich aan dit bindend advies zullen houden.

De parenting coordinator praat niet alleen met de ouders, maar ook met de betrokken kinderen en kan indien nodig ook derden spreken, zoals bijvoorbeeld de school van de kinderen.

In onderstaande video legt Janneke Mulder, parenting coordinator en als advocaat aangesloten bij Uitelkaar.nl, uit hoe parenting coordination werkt. 

Wat kost een parenting coordinator?

De kosten voor de parenting coordinator zijn €600. Duren de gesprekken langer dan 4 uur of heb je meer dan één onderwerp waarover je er samen niet uitkomt? Dan kunnen er meerkosten zijn. De casemanager kan je hierover informeren. Dit bedrag voldoe je per iDEAL op het moment dat je deze extra dienst afneemt.

Anouk Wijsman - Casemanager

"Heb je vragen over een parenting coordinator? Neem gerust contact op!"

Bel 085 070 2500