'Begeleid ook scheidende ongehuwde ouders bij ouderschapsplan'

05 mei 2018

Ingezonden brief De Volkskrant, 5 mei 2018


Onlangs bracht het CBS een rapport uit over kinderen die betrokken zijn bij relatieontbinding. Een van de conclusies is dat kinderen van ongehuwde ouders een grotere kans hebben dat hun ouders uit elkaar gaan. Het is goed dat dit inzichtelijk is gemaakt. Het is namelijk opvallend dat de focus van de politiek nog steeds geheel gericht is op de effecten van officiële scheidingen.

De politiek doet niets met de effecten voor kinderen van ongetrouwde stellen. Want ook deze ouders moeten, bij gezamenlijk gezag, verplicht een ouderschapsplan opstellen. In tegenstelling tot getrouwde stellen hoeven ze zich niet te laten begeleiden door een professional en gaat het plan niet naar de rechtbank.

De effecten voor het kind zijn echter precies hetzelfde en daarom vind ik dat alle kinderen recht hebben op goede afspraken vastgelegd in een ouderschapsplan. En veel ongetrouwde ouders zijn het met mij eens, want die gaan zelf op zoek naar betrouwbare informatie en hulp.

Het is tijd om het verschil te maken, ook deze ouders verdienen professionele hulp. Daarom roep ik de politiek op om ouders te informeren over het belang van een ouderschapsplan.

Kaspar Scheltema, CEO bij Uitelkaar.nl 
Bron: De Volkskrant, 5 mei 2018

Uitelkaar.nl in de media

DAS en Uitelkaar.nl bij BNR Nieuwsradio op de dag van de scheiding

13 september 2019

Een nieuwe partner, een nieuwe baan of een verhuizing heeft vaak gevolgen voor de omgangsregeling of de alimentatie. Dit soort veranderingen kunnen de boel weer op scherp zetten. Mireille Detrixhe van DAS lichtte het vanmorgen toe bij BNR Nieuwsradio.

Lees verder
Uitelkaar.nl in de media

Digitaal scheiden? Ja, maar met een advocaat!

19 augustus 2019

Wat is het verschil tussen scheiden via een advocaat en online? Wat maakt Uitelkaar.nl anders? Op 13 augustus 2019 verscheen een artikel over online scheiden in Het Dagblad van het Noorden. Oprichter van Uitelkaar.nl, Laura Kistemaker, werd hiervoor geinterviewd.

Lees verder
Uitelkaar.nl in de media

24 uur vol innovatieve juridische oplossingen: van verdwenen pakketjes tot complexe scheidingen

04 april 2019

Uitelkaar.nl staat voor innovatieve, juridische oplossingen. Daarom nemen wij 4 en 5 april 2019 deel aan de 24-uurs innovatie challenge van verzekeraar DAS.

Lees verder