Aanpassingen doorgevoerd op platform

30 november 2017

Uitelkaar.nl wordt voortdurend verbeterd. Vanochtend zijn er aanpassingen doorgevoerd op het platform. Een aantal ziet u als u weer inlogt op het platform. We delen deze graag met u.

De aanpassingen:

  • Knop "Ik ben akkoord" is verplaatst
  • Het oranje rondje is nu open rondje
  • Berichten gericht aan iemand sturen in de chat
Hieronder lichten we deze drie aanpassingen toe. Uw feedback is voor ons zeer belangrijk. Ook als u ideeën voor verdere aanpassingen heeft, horen wij dat graag!

Knop "Ik ben akkoord" is verplaatst
 
Voortaan vindt u de knop waarmee u akkoord gaat met een afspraak rechtsonder het vak waarin u afspraken maakt.

Zodra u op 'Bewerken' klikt, kunt u de afspraak aanpassen. U kunt vervolgens opslaan. Als u tenslotte klaar bent met de afspraak, kunt u klikken op "Ik ben akkoord":
Het oranje rondje is nu open rondje

U heeft wellicht gezien dat per onderwerp de rondjes van oranje naar groen springen zodra u akkoord geeft op een afspraak. We hebben een nieuw rondje toegevoegd: Dit open rondje geeft aan dat de afspraak nog niet akkoord is. Een groen rondje betekent dat u akkoord bent. Het oranje rondje betekent dat de reviewer hier nog aandacht voor vraagt. Of dat u een bemiddeling of beslissing heeft aangevraagd.

Berichten gericht aan iemand sturen in de chat

Als u een '@' typt in het chatvenster, verschijnt de naam van uw (ex-)partner, die van de casemanager en later ook die van de advocaat.Zodra u op een naam klikt, komt de naam in de chat te staan.

Wanneer u de chat plaatst, ontvangt diegene een bericht per email. Ook is het dan voor bijvoorbeeld de casemanager duidelijk dat de vraag of opmerking aan haar gericht is. Het is ook mogelijk het bericht aan meerdere personen te richten.


Scheidingsnieuws

Doorgaan met scheiden ondanks maatregelen omtrent het coronavirus

16 maart 2020

Het coronavirus raakt heel Nederland, zo ook het rechtssysteem. Tot 6 april zijn er aangescherpte maatregelen van kracht. Toch kun je gewoon starten of verder gaan met je scheiding via Uitelkaar.nl. Omdat je grotendeels online aan je scheiding werkt met (telefonische) begeleiding van je casemanager, kun je verder met afspraken maken en vastleggen in jullie digitale dossier.

Lees verder
Actueel

Belastingaangifte na scheiding: denk er niet pas in april aan

29 augustus 2019

Dit najaar voert de Belastingdienst de campagne ‘Voor wie verder wil, maar niet samen’. Hiermee beoogt zij ex-partners te behoeden voor het maken van fouten tijdens de aangifte. Door bij scheiding afspraken te maken over de eerstkomende belastingaangifte, voorkomen stellen het mislopen van eventueel financieel voordeel of onverwacht moeten doen van terugbetalingen aan de Belastingdienst. Meer over deze vervelende gevolgen en hoe deze te voorkomen lees je in dit artikel.

Lees verder
Scheidingsnieuws

12 jaar partneralimentatie past niet in deze tijd: terug naar 5 jaar in 2020

22 mei 2019

Op 21 mei 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om partneralimentatie te limiteren tot 5 jaar aanvaard. Wat betekent de wetswijziging voor jou en waarom is deze in het leven geroepen?

Lees verder