De Woonbelofte ©

Zekerheid rondom je hypotheek

Woonbelofte

Als jullie besluiten uit elkaar te gaan komt er veel op je af. Je moet veel (financiële) zaken regelen. Waaronder de hypotheek. Wie blijft er in het huis wonen? En waar gaat de ander wonen? Er komt veel bij kijken om dit goed te regelen. Met de Hypotheek Visie Woonbelofte weet je in ieder geval precies wat je kunt lenen. Handig voor als je op zoek wilt naar een andere woning of volledig eigenaar wilt worden van jullie huidige woning.

Duidelijkheid en zekerheid

Als jij in het huis wilt blijven wonen koop je van je partner de andere helft van het huis. Je neemt daarbij ook het deel van de hypotheek van je partner over. Of ga je op zoek naar een nieuw huis? Dan is het prettig als je weet wat je kunt lenen voor een hypotheek. Wil je weten wat je mogelijkheden zijn. Met de Woonbelofte van Hypotheek Visie krijg je snel duidelijkheid en zekerheid in je financiële mogelijkheden na je scheiding.

Vraag de Woonbelofte aan

Voordelen Woonbelofterapport

  • Snel inzicht in jouw financiële mogelijkheden
  • Een expert kijkt met je mee
  • Binnen 48 een overzichtelijk rapport

€ 199

Zo werkt de Woonbelofte

  1. Bestel het Woonbelofterapport
  2. Op de website van Hypotheek Visie vul je een formulier in met je persoonlijke informatie over je inkomen, financiële verplichtingen en andere zaken voor jouw situatie.
  3. Op basis van de aangeleverde informatie ontvang je binnen maximaal 48 uur een door een expert gecontroleerd Woonbelofterapport wat aangeeft wat je mogelijkheden zijn.
  4. Je wordt gebeld door de expert om het rapport door te spreken en al je vragen te beantwoorden.

Geldigheid

Het rapport is 3 maanden geldig. Als het rapport is verlopen of als er iets is veranderd in je financiële situatie, kun je gedurende één jaar een gratis update aanvragen. Zo weet je zeker dat je tijdens het hele scheidingsproces precies weet wat je aan hypotheek kunt krijgen.

Bestel het Woonbelofte rapport

Vul je gegevens online in

Ontvang het Woonbelofte rapport

Stel telefonisch je vragen

Onderwaarde of overwaarde

Belangrijk hierbij is onder andere wat de verhouding is tussen de huidige hypotheekschuld en de huidige woningwaarde. Is de woningwaarde hoger dan de hypotheekschuld dan is er sprake van overwaarde. Is de woningwaarde lager dan de hypotheekschuld dan is er onderwaarde oftewel restschuld. Beide moeten worden verdeeld over de partners afhankelijk van de gemaakte afspraken in het verleden.

Maar er zijn nog meer belangrijke regels. Hier houden we rekening mee in het berekenen van jouw financiële mogelijkheden rondom je hypotheek. We nemen bijvoorbeeld ook de partneralimentatie mee in de berekening.

Korting op het adviestraject

Door de Woonbelofte heb je nu zekerheid welk bedrag je kan lenen voor een nieuw huis. Als je een huis hebt gekocht, heb je een hypotheekadviseur nodig die de hypotheek en alles wat er bij komt kijken voor je gaat regelen. Je ontvangt de kosten voor het Woonbelofterapport als korting op het totale hypotheekadvies als je dit regelt bij Hypotheek Visie.