Scheiden met kinderen

Jullie kinderen hebben er veel baat bij als jullie als ouders tot goede afspraken komt. Hoe duidelijker en beter de afspraken zijn hoe minder stress de kinderen ervaren. Je maakt met uitelkaar.nl een ouderschapsplanwaarin de afspraken die met de kinderen te maken hebben komen te staan.

Uitelkaar.nl helpt je met afspraken over

  • Op welke dagen de kinderen bij wie zijn
  • Waar de kinderen worden ingeschreven
  • Kinderalimentatieberekening door expert

Hoe zit het met het gezamenlijk gezag? Hoe bereken je kinderalimentatie? Welk effect heeft het inschrijven van de kinderen op het adres van één van jullie op toeslagen van de belasting? Met Uitelkaar.nl ga je stap voor stap met deze vragen aan de slag.

Wanneer je kiest voor scheiden via Uitelkaar.nl dan zorgen wij voor een uitgebreide kinderalimentatie-berekening volgens de wettelijke normen. Dit zit standaard in ons pakket.

Scheidingsplan + Ouderschapsplan

Ouderschapsplan
verdieping
Ouderschapsplan

Als jouw kinderen jonger zijn dan 18 jaar, bent je verplicht een ouderschapsplan op te stellen met je (ex-)partner.

verdieping
Co-ouderschap

Bij co-ouderschap kies je ervoor om de kosten en de zorg- en opvoedingstaken van de kinderen gelijk te verdelen: jullie zorgen allebei evenveel voor de kinderen. Je spreekt dan af wat de wisselmomenten zijn en waar de kinderen worden ingeschreven.

verdieping
Verdelen van de zorg

Als je kinderen hebt, is het nodig om met je (ex-)partner afspraken te maken over waar de kinderen gaan wonen en hoe je de zorg en opvoeding regelt na de scheiding.

verdieping
Hoorrecht

Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen een uitnodiging van de rechter krijgen om hun wensen kenbaar te maken. Dit heet het (kinder)hoorrecht.

verdieping
Praten over scheiding

Een scheiding heeft veel invloed op je kinderen. Het is belangrijk dat je kinderen weten dat ze op jou en uw (ex-)partner kunnen blijven rekenen.

verdieping
Hulp voor kinderen

Je doet er goed aan op een aantal zaken te letten. Of om hulp in te schakelen als dat nodig is.

tip icoon

Tip van de expert

Veel kinderen geven aan dat als hun ouders goed met elkaar blijven omgaan, ze na verloop van tijd weinig last hebben van de scheiding.

Bel of mail ons

Hoe werkt scheiden bij Uitelkaar.nl

Het proces van uit elkaar gaan kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt Uitelkaar.nl een online platform waarbij je onder begeleiding je ouderschapsplan kunt maken.

Hierdoor bepaal je zelf het tempo en werk je stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die voor jullie relevant zijn. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie.

Doordat je zelf controle hebt, maak je beter doordachte afspraken voor de kinderen. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor jezelf, jouw (ex-)partner én kinderen.

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Dat bespaar je veel tijd, negatieve emotie en geld.

  • Zelf afspraken maken
  • In eigen tijd en tempo
  • Persoonlijke ondersteuning

Gratis proefaccount