Vacature
Legal Tech afstudeer­stage
Beschikbaar per februari 2021

Beschrijving

Ben jij op zoek naar een juridische afstudeerstage bij een advocatenkantoor, gemeente of ministerie? Stop met zoeken! Waarom geef je jouw juridische carrière niet een boost door een stage bij een legal tech startup? Dat is het beste van twee werelden: juridisch de diepte in, maar ook onderdeel zijn van een startend bedrijf waar je veel ruimte krijgt en werkt met de nieuwste technologie.

Justice42 heeft een professioneel product ontwikkeld dat mensen controle geeft over hun scheiding. Wij gaan de komende tijd het product intensief verder ontwikkelen.

Je hebt de mogelijkheid om aan de wieg van nieuwe legal tech producten te staan. Daarvoor hebben we twee mogelijke stageopdrachten beschikbaar gesteld. Gaat jouw legal tech hart sneller kloppen van een van deze twee opdrachten? Solliciteer dan op deze stage!

De afstudeeropdracht - optie 1

Het probleem: het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan die nodig zijn voor het indienen van een verzoek tot echtscheiding zijn complexe documenten, met veel ruimte voor maatwerk. Uitelkaar.nl maakt het klanten mogelijk zelf de regie te nemen over de inhoud ervan. De uitdaging waar we je vragen een aanpak voor te ontwerpen en deze vervolgens ook te helpen implementeren, is als volgt: op welke manier kunnen de opties die klanten binnen de documenten hebben, worden aangeboden op een wijze die voor de klanten inzichtelijk en gebruiksvriendelijk is, binnen de voor die documenten geldende juridische (vorm)vereisten?

Je ontwerpt een klikbaar prototype van een nieuwe functionaliteit waarmee vermogensrechtelijke paragrafen in een echtscheidingsconvenant modulair kunnen worden opgebouwd, eenvoudig te begrijpen door de eindgebruiker en binnen de daarvoor geldende wetgeving. Dit doe je op basis van literatuuronderzoek, wetsanalyse en interviews met specialisten en gebruikers. Je werkt samen met het product team van Uitelkaar.nl, bestaande uit product manager, jurist, data analist, klantonderzoeker, designer, developers.

 

De afstudeeropdracht - optie 2

Het probleem: een ouderschapsplan wordt door ouders die scheiden gemaakt. De ouders zijn eraan gehouden om de wensen van hun kinderen hierin mee te nemen. De dynamiek van een scheiding maakt het voor kinderen vaak lastig om hun stem te laten horen. Uitelkaar.nl vindt het belangrijk om ook kinderen te ondersteunen tijdens en na het scheidingsproces. De uitdaging waar we je vragen een aanpak voor te ontwerpen en deze vervolgens ook te helpen implementeren, is als volgt: op welke manier kunnen kinderen geïnformeerd en betrokken worden bij de scheiding van hun ouders, zonder hiermee extra belasting te veroorzaken?

Je ontwerpt een klikbaar prototype van een nieuwe functionaliteit waarmee kinderen van scheidende ouders op een voor hen begrijpelijke manier gewezen worden op de binnen de wet gestelde rechten die zij hebben en de mogelijkheid worden geboden om die rechten uit te oefenen en dus hun eigen mening te delen. Dit doe je op basis van literatuuronderzoek, wetsanalyse en interviews met specialisten en gebruikers. Je werkt samen met het product team van Uitelkaar.nl, bestaande uit product manager, jurist, data analist, klantonderzoeker, designer, developers.

Profiel

 • Je studeert HBO-rechten
 • Je bent ondernemend en hebt affiniteit met online toepassingen
 • Je neemt initiatief en werkt zelfstandig
 • Je communiceert en schrijft gemakkelijk en hebt een heldere stijl
 • Je hebt oog voor detail, maar ziet ook het bredere plaatje
 • Je bent energiek, flexibel en zet je schouders eronder

Wij bieden

 • Start in februari 2021, 5 maanden (te verlengen met 5 maanden)
 • 4 dagen per week, waarvan je 2 dagen besteedt aan het onderdeel zijn van het team, het meedraaien in het bedrijf en 2 dagen (of andere verdeling in overleg mogelijk) aan je afstudeeronderzoek
 • Standplaats Den Haag, maar dit is afhankelijk van de coronamaatregelen. Zo nodig wordt er vanuit huis gewerkt
 • Op dagelijkse basis word je begeleid door de product manager van Uitelkaar.nl, een legal tech specialist
 • Stagevergoeding van €450 + vergoeding gemaakte reiskosten

Het product waar je aan gaat werken

Het online scheidingsplatform van Justice42, www.uitelkaar.nl, ondersteunt mensen bij het zelf maken van hun scheidingsplan. Het leidt klanten stap voor stap langs alle zaken die geregeld moeten worden en biedt hulp van juridische experts waar nodig. De uitkomst is een afgeronde scheiding en een scheidingsplan en/of ouderschapsplan met afspraken in hun eigen woorden, waar ze echt achterstaan.

Stuur je cv en motivatie naar:
Gert Jan van Gendt
E | Gertjan.vangendt@uitelkaar.nl
M | 06 - 106 118 94