Let op: de informatie op deze pagina is alleen van toepassing op klanten die een zaak zijn gestart op Uitelkaar.nl vóór 1 januari 2020. Heb je je na 1 januari 2020 bij Uitelkaar.nl geregistreerd? Kijk dan op de meest recente informatiepagina over de kosten

Kosten scheiden via Uitelkaar.nl: nu vanaf €35 per persoonBij Uitelkaar.nl kun je 5 dagen gratis proberen of scheiden via ons platform bij je past. Daarna betaal je alleen het inschrijfgeld. Jullie betalen de volledige kosten pas voor de afronding van de scheiding. Tussentijds stoppen is altijd mogelijk. Je zit nergens aan vast.


Maar wat kost die scheiding nu precies? Bij Uitelkaar.nl weet je dit van te voren al. Wij werken met vaste, lage prijzen. Zonder verrassingen. Bij 50% van de stellen die uit elkaar gaat hebben een of beide partners recht op subsidie van de overheid, waardoor scheiden via Uitelkaar.nl al mogelijk is voor €35 p.p. Bereken daarom hieronder eerst je persoonlijke prijs.

Onze basismodules

Ongehuwd, met kinderen

Ouderschapsplan
kortings-sticker
van € 195 p.p. nu € 95 per persoon!**
 Met subsidie vanaf € 35 per persoon
 • 1. Inschrijfgeld
    € 75 nu € 25!
 • 2. Check door expert
  € 120 nu € 70!

** Tijdelijk €100,- korting per persoon. Deze actie geldt vanaf 18 juli 2019, Neem bij vragen contact met ons op.

Gehuwd, zonder kinderen

Scheidingsplan

Gehuwd, met kinderen

Scheidings- en ouderschapsplan
*Exclusief bijkomende kosten

Onze modules met mediation

Gehuwd, zonder kinderen

Scheidingsplan

Gehuwd, met kinderen

Scheidings- en ouderschapsplan
*Exclusief bijkomende kosten
Neem gerust contact met ons op!

9 - 17 uur op ma t/m vr

Veelgestelde vragen

 • Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt met kinderen, moet het scheidingsplan en/of ouderschapsplan naar de rechtbank. Je betaalt kosten voor de indiening bij de rechtbank. Dat heet griffiekosten. De advocaat dient jullie plan in bij de rechtbank en zal daarvoor een factuur naar jullie sturen. De kosten voor het indienen zijn €152 per persoon. Als je in aanmerking komt voor subsidie zijn de kosten €41,50. Daarnaast moeten er uittreksels worden aangevraagd bij de gemeente. De kosten voor de uittreksels zijn per gemeente verschillend, maar vaak rond de €20. Deze bijkomende kosten voldoe je niet via Uitelkaar.nl en zijn niet meegenomen bij het totaal wat je betaalt voor je plan.

 • De kosten voor Uitelkaar.nl betaal je via iDEAL. De eerste betaling (voor het inschrijfgeld) vindt plaats als jullie na de 5 dagen proefperiode beslissen door te gaan met Uitelkaar.nl. Bij de mediationmodule betaal je het inschrijfgeld voorafgaand aan het eerste mediationgesprek. De tweede betaling vindt, bij beide modules, plaats op het moment dat de casemanager heeft vastgesteld dat jullie dossier klaar is om beoordeeld te worden door de advocaat. De betalingen via iDeal zijn gezamenlijke betalingen. Eén persoon betaalt voor jullie beiden. Jullie kunnen onderling afstemmen wie de betaling voldoet. Zo kunnen jullie snel verder met het maken van de afspraken.

 • Het kan natuurlijk zo zijn dat jullie meer hulp nodig hebben bij het maken van de afspraken. Denk aan het berekenen van de partneralimentatie of de verdeling van de pensioenen. Op onze extra hulp pagina vindt je welke ondersteuning wij extra aanbieden. Sommige ondersteuning is gratis, voor andere wordt een aanvullend bedrag in rekening gebracht. Het kan zijn dat wij de ondersteuning zelf geven, deze aanbieden met een samenwerkingspartner of verwijzen naar een door ons geselecteerde instantie.

 • Een scheiding in Nederland kost gemiddeld tussen de €3000 en €5000 per stel. Dit bedrag bestaat grotendeels uit de kosten voor advocaten en/of mediator(s). 

 • De overheid stelt geld beschikbaar voor de kosten van een advocaat en rechtbank als je dat zelf moeilijk kan betalen. Dit heet gesubsidieerde rechtsbijstand. Uitelkaar.nl voldoet aan de kwaliteitseisen van de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat als je je ouderschapsplan, scheidingsplan of een scheidings- en ouderschapsplan bij ons regelt je in aanmerking kan komen voor subsidie van de overheid. Bij het ouderschapsplan, scheidingsplan of een scheidingsplan- en ouderschapsplan van Uitelkaar.nl is de advocaat inbegrepen in de prijs en weet je vooraf wat de kosten zijn van je scheiding. De kosten kunnen dan dalen tot €36 per persoon. Dit is afhankelijk van de module en het inkomen van twee jaar geleden. Als je een module bij ons aanmaakt, kan je eenvoudig uitrekenen of je in aanmerking komt en wat de kosten in jouw situatie zijn. 

Klik hier voor de bedragen van vóór 10 september 2019