Klanten vertellen

Gemiddeld besluiten er jaarlijks zo'n 35.000 koppels om te gaan scheiden. Een steeds groter deel van deze koppels kiest ervoor om hun scheiding online te regelen. Via Uitelkaar.nl hebben al 3670 stellen tevreden hun scheidingsproces online afgerond. Lees hieronder de meest recente ervaringen van de stellen die via Uitelkaar.nl zijn gescheiden.

Wat zeggen onze klanten?

Erica 3 juni 2022

"Het is erg fijn dat de website ook na de formele afronding nog steeds toegankelijk is voor hulp van jullie en voor communicatie met mijn ex."

Femke 16 mei 2022

“Wat ik prettig vind aan Uitelkaar.nl is dat de leidraad voor de afspraken meteen al staan, dit geeft rust en ruimte om tot de beste afspraken te komen. De feedback om wijzigingen door te voeren om alles in orde te maken is ook heel fijn! De snelle reacties van de casemanager maken dat de vaart erin blijft.”

Judith 1 mei 2022

“Het is fijn om handvatten te hebben en een onbevooroordeelde reviewer die waar nodig begeleid”

Frank 1 mei 2022

“Ik kon als leek alles goed regelen door de goede uitleg en handige hyperlinks naar instanties e.d. Het scheiden ging daardoor eenvoudiger dan ik had verwacht. Dank nogmaals daarvoor!”

Britt 29 april 2022

“Uitelkaar.nl dwingt je goed na te denken over elke stap van de scheiding en laat je steeds opnieuw met je toekomstige ex overleggen, zodat alles voor beide partijen duidelijk is.”

Romy 29 april 2022

“Uitelkaar.nl is de Ideale oplossing wanneer beide partijen goed met elkaar overweg kunnen. Heeft platform geeft je de handvatten die je nodig hebt om goed uit elkaar te gaan.”

Annemiek 29 april 2022

“Uitelkaar.nl is een intuïtieve manier om tot een dossier te komen waar je beide achter kunt staan. Suggesties van teksten en opties voor meer achtergrond staan prettig bij elkaar om per topic tot de juiste verwoording te komen en tegelijk te ontdekken wat gebruikelijk is en waaraan te voldoen.”

Gerard 29 april 2022

“Uitelkaar.nl geeft je praktische houvast tijdens een ingewikkeld proces: laten je door de bomen het bos duidelijk zien.”

Anneke 29 april 2022

“Als je op goede voet uit elkaar wil, is Uitelkaar.nl een super goede hulp. Het kost veel minder dan een advocaat en de deskundigen die je hierbij helpen staan altijd voor je klaar.”

Bert 28 april 2022

“Efficiënte, aandachtige, behulpzame, professionele, persoonlijke begeleiding.”

Dorien 28 april 2022

“Het platform van Uitelkaar.nl zorgt voor structuur in het gehele scheidingsproces. Er komt veel op je af en dan is het handig om een checklist te hebben. Je gaat alle taken stap voor stap langs. Ook was het heel fijn om de begeleiding van een casemanager te hebben de advocaat die aan ons gekoppeld was woonde 3 straten van mij vandaan.”

Bernard 11 april 2022

“Het systeem van Uitelkaar.nl is eenvoudig te begrijpen en is erg duidelijk.”

Nathan 8 april 2022

“Via Uitelkaar.nl kun je je scheiding goed regelen in je eigen tijd. Ook kreeg ik steeds een snelle reactie van onze persoonlijke casemanager.”

Saskia 23 maart 2022

“Wat ik fijn vond aan Uitelkaar.nl is dat de casemanager snel reageert en je voorziet van goede feedback.”

Linda 18 maart 2022

“Uitelkaar.nl werkt met een overzichtelijk, fijn systeem. Ook was het contact met de casemanager goed en snel!”

Rachel 2 maart 2022

“Uitelkaar.nl heeft een heldere stuctuur van de afspraken, geeft goede voorbeelden en je krijgt snelle respons vanuit de casemanager.”

Bertha 1 maart 2022

“Wat ik vooral positief vond van het platform van Uitelkaar.nl is dat de vragen die worden gesteld, het begrijpen van de standpunt van de ander stimuleert.”

Josephine 22 januari 2022

“Dankzij de bereikbaarheid en het actief meedenken van Anouk heb ik een fijne ervaring gehad met Uitelkaar.nl. Anouk was erg vriendelijk en zij heeft de juiste kennis van diverse onderdelen waardoor ze ons goed verder heeft kunnen helpen.”

Janneke 7 januari 2022

“Je krijgt bij Uitelkaar.nl goede handvaten. Zo kun je je afspraken snel invullen, indien je het met elkaar eens bent. Ook krijg je vriendelijke, duidelijke en snelle begeleiding via de chatfunctie.”

Lees meer ervaringen

 

Interviews met klanten

Ook blijkt uit uitgebreide interviews met onze klanten dat online scheiden met begeleiding via Uitelkaar.nl de nodige voordelen oplevert. Lees bijvoorbeeld het verhaal van:

  • Eveline: 'Terugkijkend ben ik heel tevreden met de manier waarop we tijdens de scheiding met de juiste aandacht en structuur zijn geholpen. De contacten met de casemanager tijdens de scheiding waren fijn en handig, evenals het eindgesprek met de advocaat.' Lees het verhaal van Eveline.
  • Auke en Gabriella: 'We wilden flexibiliteit; samen dingen kunnen bespreken en samen achter de computer. Scheiden op een manier zoals we samen hebben geleefd; met het hart oplossen, elkaar dingen gunnen en zo min mogelijk schade veroorzaken.' Lees het verhaal van Auke (49) en Gabriella (46).
  • Anniek en Marc, met zoons van 16 en 18 jaar: ‘Uitelkaar.nl is objectief, omdat je het samen invult. Zo objectief kan een mediator nooit zijn. De tool stelt vragen die je anders niet aan elkaar stelt of in ieder geval niet op die manier. Dat verdient een prijs. Je start met het afzonderlijk invullen van vragen. Vervolgens geeft de tool aan waar verschillen en aandachtspunten zitten. Die kun je online afhandelen, maar wij kozen ervoor om dat aan de keukentafel te doen. Dat gaat sneller en is directer. Op die manier konden we het in twee maanden afwerken.’ Lees het verhaal van Anniek en Marc

Boek 'Uit elkaar dan met elkaar'

'Uit elkaar dan met elkaar' geeft antwoord op 56 vragen over scheiden waarvan je niet wist dat je er een antwoord op nodig had.

Esther de Vries: “Een uitstekend boek voor iedereen die aan het begin van een scheiding zit. Het heeft mij en mijn partner enorm geholpen. Het boek is overzichtelijk en leest makkelijk weg.” 

De auteurs en ervaringsdeskundigen Birgit en Erwin geven antwoord op 56 veelgestelde vragen, die zij zichzelf ook gesteld hebben tijdens hun eigen scheiding of die ze van anderen hoorden. Zo hopen zij duidelijk te maken dat helemaal niets raar is aan wat je doet of denkt, dat het logisch is om het niet te weten, dat scheiden ingewikkeld is. Het opstarten van een nieuw leven kan juist eenvoudig zijn. Of precies andersom. Uit elkaar dan met elkaar is een zeer handige wegwijzer in de 4 fases van scheiden: twijfel, besluit, regelen en doorstart.

Uitelkaar.nl wil stellen helpen hun scheiding goed te doen. Niet door alles uit handen te nemen, wel door een online omgeving te bieden waarin zij ondersteund worden door de beste hulp en informatie. Tips en ervaringen van anderen zijn daarbij heel nuttig. Daarom zijn wij heel blij dat Erwin, die zelf gescheiden is via Uitelkaar.nl en Birgit, die veel stellen geïnterviewd heeft die via Uitelkaar.nl zijn gescheiden, dit boek hebben geschreven. Hopelijk kiezen hierdoor meer stellen ervoor om zelf de regie over hun scheiding te nemen.

Angela: “Als Mediator dit boek met plezier gelezen. Uit elkaar gaan of scheiden is vaak een emotioneel en complex verhaal. Dit boek omschrijft de verschillende fases waar je mee te maken krijgt als je gaat scheiden. Goed leesbaar en ervaringen van lotgenoten maakt het verhaal compleet. Er staan bruikbare tips in, maar het zou ook steun kunnen geven in jouw proces.”

Benieuwd?

Download dan hier gratis een preview van het boek

Uit elkaar dan met elkaar kopen?
Dat kan natuurlijk ook bij Bol.com of andere boekhandels.
Het ISBN-nummer is: 9789464056624