Scheiden in Venlo

28 juni 2022

Op zoek naar een scheidingsadvocaat in of in de buurt van Venlo? Om je scheiding officieel te regelen heb je de hulp van een advocaat nodig. De advocaat komt op voor jouw belangen, zorgt ervoor dat je goede afspraken opstelt en dient de scheiding in bij de rechter. Uitelkaar.nl biedt een netwerk aan scheidingsadvocaten door heel Nederland, zodat er altijd eentje bij jou in de buurt zit. 

Pagina inhoud

  Regel goed je scheiding

  Een goede basis is essentieel om tot goede afspraken te komen die goed werken na de scheiding. Hierbij is het goed dat je in gesprek gaat met je (ex-)partner. Jullie moeten ook lastige dingen met elkaar bespreken, zoals hoe jullie de zorg en de omgang met de kinderen gaan verdelen. Via Uitelkaar.nl kun je per thema aan afspraken werken. Je werkt op eigen tempo en jullie hebben de regie in handen.

  Mediation en andere ondersteuning

  Via Uitelkaar.nl werk je aan de afspraken die gericht zijn op het voorkomen van conflicten in de toekomst. Merk je dat je ergens toch niet helemaal samen uitkomt? Dan kun je via Uitelkaar.nl een mediationtraject in. Mediation is er voor jullie samen, om te kijken naar een oplossing die voor jullie beiden goed werkt. De mediator houdt daarbij het belang van jullie beiden in de gaten.

  Echtscheidingsadvocaten in Venlo

  In de laatste fase van je scheidingstraject bij Uitelkaar.nl wordt er een advocaat ingeschakeld waar we mee samenwerken. Uitelkaar.nl heeft een breed netwerk opgebouwd met advocaten door heel Nederland. De advocaat leest de gemaakte afspraken door, geeft tips en geeft aan waar er verbeterpunten liggen. Ook zorgt de advocaat ervoor dat de afspraken juridisch in orde zijn en vraagt aan het eind de scheiding aan bij de rechter. In de regio van Venlo kunnen jullie terecht bij onze aangesloten advocaten: Petra van Enckevort en Sien Smeets.

  Advocaat Petra van Enckevort

  Petra van Enckevort is advocaat, mediator en kantooreigenaar van Het Wetshuys Advocaten en Mediators B.V. te Venlo, Venray en Boxmeer. Petra studeerde in 2003 af aan de Universiteit Maastricht en is sindsdien werkzaam als advocaat. Zij heeft zich gespecialiseerd in familierecht, (jeugd)strafrecht en arbeidsrecht. Hierbij zet zij haar praktische instelling, tact en daadkracht in.

  Petra vindt het belangrijk om kinderen bij een scheiding te betrekken. Vanuit haar overtuiging en om kinderen een stem te geven in de scheiding, heeft zij een opleiding tot gecertificeerd KIES- omgangsbegeleider gevolgd. In dat kader geeft zij kinderen, die betrokken zijn bij een scheiding, de mogelijkheid de scheiding te kunnen begrijpen en leert kinderen beter met hun ouders te communiceren.

  Uitelkaar.nl begrijpt dat iedere situatie uniek is. Met haar ervaring kan Petra hulp bieden bij elke (complexe) juridische situatie, waarbij zij de mens achter de zaak niet uit het oog verliest.

  Advocaat Sien Smeets

  Sien Smeets is advocaat, mediator en kantooreigenaar van Het Wetshuys Advocaten en Mediators B.V. te Venlo, Venray en Boxmeer. Sien studeerde in 2003 af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 2004 is zij werkzaam als advocaat en heeft ze zich gespecialiseerd in het familie- en erfrecht. Binnen het kantoor behandelt Sien als advocaat en mediator onder andere complexe vraagstukken waar ondernemers mee te maken krijgen bij echtscheiding, overlijden en conflicten in samenwerkingsverbanden (BV, maatschap, VOF). Sien is gecertificeerd KIES-professional, waardoor zij extra kennis en ervaring heeft met kinderen in een scheidingssituatie.

  Wanneer psychische problematiek speelt, is het ook haar doel tot goede en gedragen oplossingen te komen. Daarom specialiseerde zij zich in de omgang met de narcistische cliënt of tegenpartij.

  Bij uitelkaar.nl behoudt de betrokkene zelf de regie in het scheidingsproces. Dat is waar Sien in haar bijstand ook voor staat. Zij ziet het als een uitdaging om mensen daarin te begeleiden met de expertise die zij ruimschoots in huis heeft.

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Scheiden in Oud-Beijerland

  08 november 2022

  Op zoek naar een scheidingsadvocaat in Oud-Beijerland? Een echtscheiding of het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is een heftige gebeurtenis. Om die reden is het handig om een familierecht advocaat in te...

  Lees verder

  Scheiden in Venray

  28 juni 2022

  Je gaat scheiden en wilt dit het liefst doen bij een advocaat in of in de regio van Venray. Waar moet je beginnen? Uiteraard wil je wel een advocaat die ervoor zorgt dat je scheiding goed wordt geregeld. Een goede...

  Lees verder

  Scheiden in Boxmeer

  28 juni 2022

  Als je gaat scheiden, is het van belang dat je een scheidingsadvocaat inschakelt om de scheiding officieel af te ronden. Uitelkaar.nl werkt met meerdere advocaten door heel Nederland. Ook in of in de regio van Boxmeer...

  Lees verder