Je huis verkopen tijdens de scheiding: kan dat?

06 april 2021

Uitelkaar.nl biedt niet alleen een uniek online scheidingsplatform waar je samen eerlijke afspraken kunt maken, maar ook diverse ondersteunende diensten. Eén daarvan is onze samenwerking met House.nl. Via House.nl kun je het verkoopproces van je huis tijdens je scheiding eerlijk en transparant regelen.  

Pagina inhoud

  Er komt een moment dat jullie gaan nadenken over jullie woonplek na de scheiding. Het kan zijn dat jullie samen dan nog een koophuis hebben. Als de een de ander niet kan of wil uitkopen, dan zal het huis verkocht moeten worden. In theorie kunnen jullie het huis al tijdens de scheiding verkopen. Wel moet je de afspraken over de woonsituatie vastleggen in het scheidingsplan. En kunnen jullie pas een nieuw huis kopen of huren, zodra het huis verkocht is. 

  Uitelkaar.nl biedt niet alleen een uniek online scheidingsplatform waar je samen eerlijke afspraken kunt maken, maar ook diverse ondersteunende diensten. Eén daarvan is onze samenwerking met House.nl. Via House.nl kun je het verkoopproces van je huis tijdens je scheiding eerlijk en transparant regelen.  

  Eerlijk en transparant je huis verkopen

  House.nl verkoopt je huis eerlijk en transparant via een zogeheten ‘Open Veiling’. Biedingen zijn hierdoor inzichtelijk en kopers kunnen meermaals overbieden. Kopers krijgen een eerlijke kans op een huis en jij krijgt de hoogste prijs.

  Met zekerheid je huis verkopen

  Ook kun je via House.nl je huis met zekerheid verkopen. House.nl biedt namelijk een unieke verkoopgarantie aan. Deze garantie biedt je de zekerheid dat je huis binnen 30 dagen is verkocht. Je kunt via House.nl na 30 dagen gebruik maken van hun verkoopgarantie. Indien je gebruik maakt van deze verkoopgarantie, ontvang je onmiddellijk 90% van de getaxeerde waarde. De overige 10% en de eventuele overwaarde ontvang je wanneer het huis is verkocht.

  Je krijgt dus altijd de volledige verkoopprijs. De verkoopgarantie zorgt ervoor dat je direct je hypotheek kunt aflossen en de volgende stap kunt zetten. Dit is wel zo fijn, dan kun je na de scheiding direct door met je leven. Je kunt dit proces al in gang zetten tijdens je scheiding en in theorie kunnen jullie het huis al tijdens de scheiding verkopen. 

   
  Anouk Wijsman - Casemanager

  Neem voor meer informatie of vragen contact op met ons.

  Bel 085 060 3060

  Hoe werkt je huis verkopen via House.nl?

  Stap 1: Vraag een waarderapport op voor je huis. Deze geeft een indicatie van de waarde van je huis op basis van vergelijkbare huizen uit jouw buurt. 

  Stap 2: Een House.nl makelaar neemt contact met je op. Tijdens dit telefonische gesprek word je geholpen bij het oriënteren op de eventuele verkoop van je huis en welke verkoopstrategie verstandig is in jullie situatie. 

  Stap 3: Tijdens een bezoek aan huis bepaalt de House.nl de vraagprijs, maakt een professionele fotograaf de foto’s en wordt je huis ingemeten.

  Stap 4: Je huis gaat in de verkoop

  Vraag gratis waarderapport aan

  De voordelen van een waarderapport

  Je weet meteen wat je huis waard is en dat is wel zo fijn om te weten. Dit kun je ook meenemen in het scheidingsplan. Mocht je ook al aan het nadenken zijn over een nieuw huis, weet je ook meteen of je eventueel overwaarde of onderwaarde hebt. 


  Verhuizen na scheiding: met deze checklist vergeet je niets Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Wat zijn de fiscale gevolgen van verhuizen na scheiding?

  11 mei 2020

  Wanneer jullie gaan scheiden en een eigen woning hebben dan heeft de scheiding fiscale gevolgen voor jou en je (fiscale) partner. Wat zijn die gevolgen en waar moet je rekening mee houden?

  Lees verder

  Verhuizen na scheiding: met deze checklist vergeet je niets

  12 maart 2020

  Kun je verhuizen tijdens de scheiding? En wie vertrekt er, of gaan jullie beiden? En hoe werkt verhuizen na de scheiding? Deze vragen zijn heel normaal en logisch. In dit artikel lees je wat je mogelijkheden zijn tijdens en...

  Lees verder

  Samenwonen en uit elkaar: met of zonder samenlevingscontract

  12 maart 2020

  Hoe werkt het als je uit elkaar gaat en niet getrouwd of geregistreerd partners bent? Je hoeft dan niet naar de rechter om uit elkaar te gaan. Wat je moet regelen hangt af van jouw situatie. Hebben jullie samen kinderen...

  Lees verder