Ervaringen online scheiden

29 maart 2022

Online scheiden wordt steeds populairder. Namen stellen vroeger hun toevlucht tot mediators en advocaten, tegenwoordig zie je dat stellen steeds vaker voor online scheiden kiezen. Lees de ervaringen van online gescheiden stellen en feiten over online scheiden.

Pagina inhoud

  Ervaringen online scheiden

  Uitelkaar.nl wil met haar toegankelijke online scheidingsplatform het scheidingsproces toegankelijker maken. Wij geloven namelijk dat als je samen goede afspraken maakt die één op één passen bij jullie situatie, iedereen zich beter aan de afspraken houdt en jullie leven weer het snelst op de rit is. 

  Inmiddels hebben we al 3434 tevreden klanten bijgestaan in hun scheiding.
  Onze klanten geven ons een 8,1. 


  Klantwaardering Uitelkaar.nl -

  Op het Uitelkaar.nl platform maak je stap voor stap je documenten op maat. Hierbij wordt je onbeperkt begeleid door een persoonlijke casemanager. Lees hieronder hoe stellen online scheiden via Uitelkaar.nl ervaren hebben:

  Klantervaringen Uitelkaar.nl

  'De snelheid waarmee de casemanager reageert en de prettige en werkbare online omgeving maakt dat het proces bij Uitelkaar.nl soepel verloopt voor beide partijen.'

  ‘Fijn om samen afspraken te maken zonder de directe invloed van een advocaat.’ 

  ‘Het is prettig om zoveel mogelijk zelf te kunnen doen en direct feedback te ontvangen.’ 

  ‘De casemanager was erg scherp en zag dat ik een aantal pensioenzaken niet goed had ingevuld. Ook gaf ze goede aanvullende tips.’ 

  'Het contact met de casemanagers heb ik als erg waardevol ervaren. Ze gaf snel antwoord op mijn vragen, gaf duidelijke uitleg en had de juiste inhoudelijke kennis voor de review.'

  ‘De manier waarop jullie hebben geholpen en het geduld is subliem te noemen!’

  'We zijn goed en mijns inziens vakkundig en vlot geholpen en ook het financiële gedeelte viel gelukkig goed mee....dus ben ik dankbaar voor jullie hulp.'

  'Het was makkelijk, overzichtelijk en de reacties waren iedere keer lekker snel. Kundige mensen dus geen gedoe bij advocaat en rechter. Plus: vele malen goedkoper dan een gewone advocaat!'

  Interviews met klanten

  Wil je nog meer ervaringen lezen van stellen die via Uitelkaar.nl gescheiden zijn? Lees dan de verhalen van EvelineAuke (49) en Gabriella (46) en Anniek en Marc.

  Wist je dat er een boek over scheiden bestaat? Ervaringsdeskundigen Erwin Wijman en Birgit Vandermeulen schreven er een boek over. Ook het onderwerp online scheiden komt aan bod. Het boek ‘Uit elkaar dan met elkaar’, uitgekomen in 2020 is te koop via Bol.com. Nieuwsgierig? Download dan het voorwoord en 5 gratis hoofdstukken uit het boek!
   

  Scheidingsfeiten: online scheiden populair

  Terwijl het aantal scheidingen in Nederland volgens het CBS afneemt met 5%, zag het online scheidingsplatform Uitelkaar.nl het aantal online scheidingen juist stijgen met zo’n 60%. 

  De stijging van het aantal online scheidingen komt enerzijds door het feit dat stellen steeds vaker zelf de regie van hun scheiding in eigen handen willen nemen. En anderzijds heeft de corona crisis ervoor gezorgd dat we tegenwoordig anders naar online dienstverlening kijken.

  5% daling aantal scheidingen CBS in 2020
  60% stijging in online scheidingsaanvragen via Uitelkaar.nl in 2020

  Cijfers scheidingen 2020

  Verschil online scheiden, via mediator of advocaat

  Als je gaat scheiden, is het verstandig om je in de verschillende manieren waarop je kunt scheiden te verdiepen. Globaal gezien zijn er drie manieren om te scheiden: online scheiden of scheiden via een mediator of advocaat. 

  Online scheiden is van deze drie opties het minst bekend. Veel stellen hebben het idee dat online scheiden heel onpersoonlijk is en erg ingewikkeld. Terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Bij Uitelkaar.nl kun je stap voor stap je scheiding op maat regelen met onbeperkte hulp van een persoonlijke casemanager. 

  Het voordeel van online scheiden bij Uitelkaar.nl t.o.v. een mediator of advocaat is:

  Eigen tempo - Online scheiden doe je in je eigen tijd en tempo. Je hoeft niet te wachten op een afspraak met een derde (mediator of advocaat). De casemanager houdt jullie dossier nauwlettend in de gaten en reageert snel op je vragen.

  Eigen afspraken op maat in eigen woorden - Op het platform kun je je eigen afspraken maken en formuleren. Je krijgt dus geen kant en klaar convenant vol juridische termen, maar een leesbaar convenant met afspraken die precies op jullie persoonlijke situatie zijn afgestemd.

  Goedkoper - Bij Uitelkaar.nl betaal je een vaste lage prijs. Ook krijgt zo’n 50% van de mensen een unieke overheidssubsidie, waardoor je slechts €37 betaalt voor je echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan.

  Advocaat en mediator beschikbaar - Naast het vaste team van Uitelkaar.nl, werken wij ook samen met vaste externe experts. Dit zijn o.a. juridische en financiële experts (zie Extra diensten onderaan de pagina Onze diensten). Daarnaast werken we met een vast team van externe mediators en advocaten.  

  Mocht je bepaalde issues hebben met je ex waar je samen niet uitkomt, dan kun je bij Uitelkaar.nl de module Mediation kiezen. Dit kun je bij de start van je traject doen, maar ook halverwege het traject. Voor mediation betaal je een vaste prijs. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. 

  Je scheidingsdocumenten worden aan het eind gecheckt door een advocaat. Als hij de documenten heeft goedgekeurd, stuurt de advocaat de documenten voor je naar de rechter. Dit is bij de vaste prijs inbegrepen. De griffiekosten zijn niet inbegrepen. 

  Uitelkaar.nl voldoet als enige aan de kwaliteitseisen van de Raad voor Rechtsbijstand. 

  Raad voor Rechstbijstand logo

  Wil je meer informatie over het verschil tussen online scheiden en scheiden via een mediator of advocaat? Lees dan ons artikel Scheiden via een advocaat, mediator of online: wat is het verschil? 

  Meer ervaringen

  Lees hier de meest recente ervaringen van stellen die via Uitelkaar.nl hun scheiding hebben geregeld. 

  Uitelkaar.nl: ervaringen van gescheiden stellen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Klanten vertellen

  15 april 2022

  Gemiddeld besluiten er jaarlijks zo'n 35.000 koppels om te gaan scheiden. Een steeds groter deel van deze koppels kiest ervoor om hun scheiding online te regelen. Via Uitelkaar.nl hebben al 3670 stellen tevreden hun...

  Lees verder

  Ervaring met scheiden van Eveline: “We zijn nog steeds een familie”

  04 juni 2020

  Birgit Vandermeulen, ervaringsdeskundige op gebied van scheiden en professioneel coach bij Feelwise, spreekt met Eveline af op een Rotterdams terras tussen de molens aan het water. Zij gaat Eveline, gescheiden via...

  Lees verder

  Ervaring scheiden van Nicole: “Ik kon hem niet veranderen, dus moest ik voor mezelf kiezen”

  04 juni 2020

  Birgit Vandermeulen, coach bij Feelwise, interviewde voor Uitelkaar.nl Nico (61). Nico is via Uitelkaar.nl gescheiden. Scheiden via ons online platform leek haar een praktische en snelle manier van scheiden. Binnen 4...

  Lees verder