Extra hulp

Kan je wat extra hulp gebruiken? Wij bieden ondersteuning.

Binnen onze modules ga je aan de slag met de afspraken voor je scheiding. Jullie krijgen daarbij ondersteuning van een casemanager. Per onderwerp hebben we ook informatie verzameld die kan helpen bij het maken van de afspraken. Als jullie kinderen hebben, zorgen we daarnaast voor een kinderalimentatieberekening. Een advocaat checkt of de afspraken juridisch kloppen en of er niets over het hoofd is gezien. Meer over standaard begeleiding door Uitelkaar.nl

Het kan zijn dat je op een bepaald punt toch extra hulp of advies wil. Bekijk hieronder het aanbod. Sommige ondersteuning is gratis, voor andere wordt een aanvullend bedrag in rekening gebracht. Het kan zijn dat wij de ondersteuning zelf geven, deze aanbieden met een samenwerkingspartner of verwijzen naar een door ons geselecteerde instantie. 

Huis

 • Voor wie?

  Als je een nieuw huis wil kopen of de hypotheek van jullie huidige huis wilt overnemen, wil je weten hoeveel je kunt lenen. Met de Woonbelofte van Hypotheek Visie krijg je snel duidelijkheid en zekerheid in je financiële mogelijkheden na je scheiding.

  Wat krijg je?

  Nadat je op de website van Hypotheek Visie een formulier hebt ingevuld, ontvang je binnen maximaal 48 uur een Woonbelofterapport. Daarin staat hoeveel je kunt lenen. Je wordt vervolgens door een expert gebeld om het rapport door te spreken en je vragen te beantwoorden.

  Kosten

  €199

  Meer info & aanmelden

 • Voor wie?

  Een hypotheekadviseur kan precies voor jullie berekenen wat de mogelijkheden zijn in jullie situatie. Dus of je de woning alleen kunt overnemen of wat de mogelijkheid is voor het kopen van een andere woning.

  Voor onafhankelijk hypotheekadvies werken we samen met Hypotheek Visie. Zij kunnen ook aangeven welke vervolgstappen nodig zijn en welke kosten daar aan zijn verbonden.

  Wat krijg je?

  Online advies via de webcam.

  Kosten

  Het eerste gesprek is gratis.

  Meer info & aanmelden

Financiën

 • Voor wie?

  Standaard wordt pensioen verdeeld tussen de partners. Dit wordt verevening genoemd en is in de wet geregeld. Je kunt er ook voor kiezen het pensioen niet te verdelen. En er zijn nog wat andere opties. Vaak wordt er voor de standaardoptie gekozen. Maar als je (nog) niet veel pensioen of allebei ongeveer evenveel pensioen hebt opgebouwd, kan niet verdelen een optie zijn die bij jullie past. Let op, het gaat bij pensioen al snel om aanzienlijke bedragen. En vooral als je niet ver meer bent van je pensioen, of als de een veel pensioen en de ander weinig pensioen heeft opgebouwd, of er een groot leeftijdsverschil tussen jullie is, is het belangrijk om hier goed over na te denken.

  Wat krijg je?

  Met dit advies kom je goed beslagen ten ijs. De meest voorkomende methoden van verdeling zijn cijfermatig uitgewerkt en voorzien van een duidelijke toelichting. Deze uitwerking resulteert in een op jullie situatie toegesneden advies.

  Kosten

  €250

  Meer info & aanmelden

 • Voor wie?

  Voor ouders van kinderen onder de 18 jaar. Of van jongmeerderjarige kinderen die alimentatiegerechtigd zijn.

  Wat krijg je?

  Een berekening volgens de officiële regels over kinderalimentatie door de overheidsinstelling LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen)

  Kosten

  De kosten voor de kinderalimentatieberekening zijn inbegrepen in deze modules:

  • Ouderschapsplan
  • Scheidings- & ouderschapsplan
  • Scheidings- & ouderschapsplan met mediation

  Meer info & aanmelden

 • Voor wie?

  Een echtscheiding heeft grote impact op je financiële situatie. Waar je voorheen de (woon)lasten samen met je ex-partner deelde, moet je vanaf nu mogelijk alleen de kost verdienen. Is mijn inkomen wel hoog genoeg? Op welke toeslagen heb ik recht? Wat blijft per maand over voor leuke dingen? En wat als ik arbeidsongeschikt raak? Vragen die in deze onzekere periode opeens heel relevant en actueel kunnen zijn. Een financiële planning kan zorgen voor zekerheid.

  Wat krijg je?

  Met dit rapport krijg je inzicht in je financiële situatie ná scheiding. Alle in het (concept)convenant opgenomen relevante financiële afspraken zijn verwerkt in dit rapport.

  Kosten

  €350 voor een persoon
  €500 voor beiden

  Meer info & aanmelden

 • Voor wie?

  Wil je afspraken maken over partneralimentatie of overweeg je dat? Een berekening kan helpen bij het vaststellen van het bedrag. Je mag hier van afwijken, maar dan weten jullie op welk bedrag je zou uitkomen als je de normen van de rechter volgt.

  Wat krijg je?

  Een berekening volgens de officiële regels over partneralimentatie door de overheidsinstelling LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen).

  Kosten

  €50

  Meer info & aanmelden

  Een partneralimentatieberekening aanvragen kan via de casemanager van Uitelkaar.nl. Laat een bericht achter in je dossier of neem contact op.

  Lees meer informatie over partneralimentatie

Juridisch

 • Voor wie?

  Heb je tijdens het maken van jullie afspraken op een specifiek punt specialistische juridische kennis nodig? Dan kan je in onze tool een adviseur op dat punt inschakelen.

  Wat krijg je?

  De adviseur is een gespecialiseerde familierechtadvocaat en geeft jou en je (ex-)partner extra advies over een specifiek vraagstuk, bijvoorbeeld over de verdeling van het geld. De adviseur adviseert op basis van de wederzijdse belangen van jou en je (ex-)partner.

  Bij het opstellen van zijn advies kijkt de adviseur ook naar juridische en feitelijke haalbaarheid en duurzaamheid. De adviseur geeft je inzicht in hoe zijn advies tot stand is gekomen en waarop deze is gebaseerd. De adviseur blijft altijd neutraal. Je kan de adviseur vragen, als dat nodig is, jou of je (ex-)partner afzonderlijk te benaderen voor meer informatie.

  Kosten

  €400

  Meer info & aanmelden

  Als je geregistreerd bent als klant, kan je bij een onderwerp op de knop ‘advies’ drukken om advies aan te vragen. Meer informatie over advies

 • Voor wie?

  Komen jullie tijdens het maken van jullie afspraken er toch niet uit? Dan kan je in onze tool een beslisser inschakelen.

  Wat krijg je?

  De beslisser bekijkt alle afspraken waar jullie beslissing voor hebben aangevraagd. De beslisser neemt vervolgens een beslissing voor jullie voor die afspraken.

  De beslisser neemt een beslissing op basis van de wederzijdse belangen van jou en je (ex-)partner. Bij het nemen van de beslissing kijkt de beslisser ook naar juridische en feitelijke haalbaarheid en duurzaamheid. De beslisser geeft je inzicht in hoe zijn beslissing tot stand is gekomen en waarop deze is gebaseerd. De beslisser blijft altijd neutraal.

  De door de beslisser genomen beslissing is een bindend onderdeel van jullie scheidingsplan en/of ouderschapsplan. Dit betekent dat jullie in principe de afspraken waarover de beslisser een beslissing heeft genomen niet meer kunnen veranderen.

  Kosten

  €400

  Meer info & aanmelden

  Als je geregistreerd bent als klant, kan je bij een onderwerp of onderwerpen op de knop ‘beslissing’’ drukken om beslissing aan te vragen. Meer informatie over beslissing.

Mentale gezondheid

 • Voor wie?

  Zelf aan de slag met je mentale gezondheid? De anonieme online zelfhulp modules helpen je verder. De module is ontwikkeld voor mensen die een scheiding overwegen, gaan scheiden of gescheiden zijn, recent. In deze module kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen. Het doel van de module is leren omgaan met de gevolgen van jouw echtscheiding en de emoties die je ervaart. Mirro geeft daarom informatie over twijfels, emoties en stress en als je kinderen hebt, over kinderen en ouderschap.

  Wat krijg je?

  Je krijgt toegang tot de online omgeving van Mirro waarin je anoniem en op het moment dat het jou uitkomt aan de slag gaat met:

  • Twijfel: Wat is er voor en wat er tegen uit elkaar gaan? Als het besluit moet worden genomen om te gaan scheiden, draagt het duidelijk hebben van de motieven voor beide partners bij aan de acceptatie en verwerking van het verlies van de relatie.
  • Ex-partner: Het is belangrijk om je partnerrelatie zorgvuldig af te sluiten, om door te kunnen en om met vertrouwen in jezelf de toekomst in te gaan.
  • Omgaan met stress: Waarmee hangt de stress na je scheiding precies samen? Als je weet waar de emoties en stress vandaan komen, kun je ermee leren omgaan en de oorzaken aanpakken.
  • Kinderen en ouderschap: Je kunt er veel aan doen om te zorgen dat je kinderen aan de nieuwe omstandigheden wennen, leren omgaan met het verlies en weer een dagelijks ritme terugvinden. Je kunt als ouders als team blijven functioneren door voldoende overeenstemmende regels en rituelen.

  Kosten

  Voor €7 kun je een jaar lang gebruik maken van de module Scheiding van Mirro, maar ook van alle andere modules.

  Meer info & aanmelden

   

Standaard hulp

Begeleiding door uitelkaar.nl

 • Wat is een review?

  In de review kijkt een advocaat naar jullie afspraken. De reviewer beoordeelt of jullie scheiding afspraken juridisch houdbaar, volledig en praktische uitvoerbaar zijn.

  Wanneer is de review?

  Nadat de casemanager heeft gekeken of alle afspraken zijn gemaakt en noodzakelijke documenten zijn geüpload gaat jullie scheidingsplan (en ouderschapsplan) naar de reviewer. De snelheid hiervan is afhankelijk van hoe snel jullie alle afspraken maken en de noodzakelijke documenten uploaden.

  Hoelang duurt de review?

  Een review duurt gemiddeld 3 weken.

  Meer info

 • Wat doet de casemanager?

  De casemanager biedt praktische hulp bij het maken van jullie scheidingsplan (en ouderschapsplan).

  Meer info

   

 • Voor wie?

  Voor ouders van kinderen onder de 18 jaar. Of van jongmeerderjarige kinderen die alimentatiegerechtigd zijn.

  Wat krijg je?

  Een berekening volgens de officiële regels over kinderalimentatie door de overheidsinstelling LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen)

  Kosten

  De kosten voor de kinderalimentatieberekening zijn inbegrepen in deze modules:

  • Ouderschapsplan
  • Scheidings- & ouderschapsplan
  • Scheidings- & ouderschapsplan met mediation

  Meer info & aanmelden

Regelmatig bieden wij nieuwe vormen van ondersteuning. Hou deze pagina daarom in de gaten. Je kan je ook voor de nieuwsbrief inschrijven en dan houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.