Extra hulp

Kan je wat extra hulp gebruiken? Wij bieden ondersteuning.

Binnen onze modules ga je aan de slag met de afspraken voor je scheiding. Jullie krijgen daarbij ondersteuning van een casemanager. Per onderwerp hebben we ook informatie verzameld die kan helpen bij het maken van de afspraken. Als jullie kinderen hebben, zorgen we daarnaast voor een kinderalimentatieberekening. Een advocaat checkt of de afspraken juridisch kloppen en of er niets over het hoofd is gezien.

Het kan zijn dat je op een bepaald punt toch extra hulp of advies wil. Bekijk hieronder ons aanbod. Sommige ondersteuning is gratis, voor sommige wordt een aanvullend bedrag in rekening gebracht.

Huis

Financiën

 • Voor wie?

  Standaard wordt pensioen verdeeld tussen de partners. Dit wordt verevening genoemd en is in de wet geregeld. Je kunt er ook voor kiezen het pensioen niet te verdelen. En er zijn nog wat andere opties. Vaak wordt er voor de standaardoptie gekozen. Maar als je (nog) niet veel pensioen of allebei ongeveer evenveel pensioen hebt opgebouwd, kan niet verdelen een optie zijn die bij jullie past. Let op, het gaat bij pensioen al snel om aanzienlijke bedragen. En vooral als je niet ver meer bent van je pensioen, of als de een veel pensioen en de ander weinig pensioen heeft opgebouwd, of er een groot leeftijdsverschil tussen jullie is, is het belangrijk om hier goed over na te denken.

  Wat krijg je?

  Met dit advies kom je goed beslagen ten ijs. De meest voorkomende methoden van verdeling zijn cijfermatig uitgewerkt en voorzien van een duidelijke toelichting. Deze uitwerking resulteert in een op jullie situatie toegesneden advies.

  Kosten

  €250

  Meer info & aanmelden

 • Voor wie?

  Voor ouders van kinderen onder de 18 jaar. Of van jongmeerderjarige kinderen die alimentatiegerechtigd zijn.

  Wat krijg je?

  Een berekening volgens de officiële regels over kinderalimentatie door de overheidsinstelling LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen)

  Kosten

  De kosten voor de kinderalimentatieberekening zijn inbegrepen in deze modules:

  • Ouderschapsplan
  • Scheidings- & ouderschapsplan
  • Scheidings- & ouderschapsplan met mediation

  Meer info & aanmelden

 • Voor wie?

  Een echtscheiding heeft grote impact op je financiële situatie. Waar je voorheen de (woon)lasten samen met je ex-partner deelde, moet je vanaf nu mogelijk alleen de kost verdienen. Is mijn inkomen wel hoog genoeg? Op welke toeslagen heb ik recht? Wat blijft per maand over voor leuke dingen? En wat als ik arbeidsongeschikt raak? Vragen die in deze onzekere periode opeens heel relevant en actueel kunnen zijn. Een financiële planning kan zorgen voor zekerheid.

  Wat krijg je?

  Met dit rapport krijg je inzicht in je financiële situatie ná scheiding. Alle in het (concept)convenant opgenomen relevante financiële afspraken zijn verwerkt in dit rapport.

  Kosten

  €350 voor een persoon
  €500 voor beiden

  Meer info & aanmelden

Juridisch

 • Voor wie?

  Heb je tijdens het maken van jullie afspraken op een specifiek punt specialistische juridische kennis nodig? Dan kan je in onze tool een adviseur op dat punt inschakelen.

  Wat krijg je?

  De adviseur is een gespecialiseerde familierechtadvocaat en geeft jou en je (ex-)partner extra advies over een specifiek vraagstuk, bijvoorbeeld over de verdeling van het geld. De adviseur adviseert op basis van de wederzijdse belangen van jou en je (ex-)partner.

  Bij het opstellen van zijn advies kijkt de adviseur ook naar juridische en feitelijke haalbaarheid en duurzaamheid. De adviseur geeft je inzicht in hoe zijn advies tot stand is gekomen en waarop deze is gebaseerd. De adviseur blijft altijd neutraal. Je kan de adviseur vragen, als dat nodig is, jou of je (ex-)partner afzonderlijk te benaderen voor meer informatie.

  Kosten

  €400

  Meer info & aanmelden

  Als je geregistreerd bent als klant, kan je bij een onderwerp op de knop ‘advies’ drukken om advies aan te vragen.

 • Voor wie?

  Komen jullie tijdens het maken van jullie afspraken er toch niet uit? Dan kan je in onze tool een beslisser inschakelen.

  Wat krijg je?

  De beslisser bekijkt alle afspraken waar jullie beslissing voor hebben aangevraagd. De beslisser neemt vervolgens een beslissing voor jullie voor die afspraken.

  De beslisser neemt een beslissing op basis van de wederzijdse belangen van jou en je (ex-)partner. Bij het nemen van de beslissing kijkt de beslisser ook naar juridische en feitelijke haalbaarheid en duurzaamheid. De beslisser geeft je inzicht in hoe zijn beslissing tot stand is gekomen en waarop deze is gebaseerd. De beslisser blijft altijd neutraal.

  De door de beslisser genomen beslissing is een bindend onderdeel van jullie scheidingsplan en/of ouderschapsplan. Dit betekent dat jullie in principe de afspraken waarover de beslisser een beslissing heeft genomen niet meer kunnen veranderen.

  Kosten

  €400

  Meer info & aanmelden

  Als je geregistreerd bent als klant, kan je bij een onderwerp of onderwerpen op de knop ‘beslissing’’ drukken om beslissing aan te vragen.

Begeleiding door uitelkaar.nl

Regelmatig bieden wij nieuwe vormen van ondersteuning. Hou deze pagina daarom in de gaten. Je kan je ook voor nieuwsbrief inschrijven en dan houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.