Boeken over scheiding - "Sloompje slak - het gebroken huis"

21 november 2018

Sloompje is een slak met een mooie huis en ze heeft een lievelingsknuffel, Nijn. Ze geniet van haar leven en is beste vrienden met Fien, de egel, en Spinkie, de eekhoorn, waarmee ze tikkertje speelt.

Op een dag breekt Sloompje’s huis in tweeën. Ze is hierdoor heel verdrietig en bang en heeft weinig zin meer om dingen te doen. Ook haar vrienden kunnen haar niet meer opvrolijken. Sloompje probeert haar huisje aan elkaar te lijmen en met touw bij elkaar te houden, maar toch helpt dit niet. Het huisje is niet meer hetzelfde. Na boos te zijn geworden op haar vrienden Fien en Spinkie, komen haar vrienden erachter wat er aan de hand is. Ze kunnen ze zich goed voorstellen dat Sloompje zich zo neerslachtig voelt. Samen komen ze met een oplossing voor het gebroken huisje: een nieuw huisje gemaakt door Créator, twee artistieke muizen.

Met zijn drieën gaan ze naar Cré en Ator om een huisje te laten bouwen, maar al snel komt Sloompje erachter dat de muizen het niet meer met elkaar kunnen vinden en ruzie met elkaar maken. Dat is niet wat Sloompje wil, maar ze weet niet hoe ze dit moet zeggen. Samen met de assertieve Fien oefent ze hoe ze haar stem kan laten horen om zo te krijgen wat ze wil. Dit werkt en uiteindelijk krijgt Sloompje een prachtig nieuw huisje. Ookal is het anders dan haar eerste huisje, Sloompje probeert het toch weer gezellig te maken en zich er veilig te voelen. Zo is ze weer blij en heeft ze tijd om van het leven te genieten en tikkertje te spelen met haar beste vrienden.

Op basis van het verhaal van Sloompje helpt het werkboek om kinderen in contact te laten komen met hun emoties. Door middel van tekeningen en het beantwoorden van vragen, worden deze emoties duidelijk gemaakt aan de ouders en omgeving. Ook de ouders spelen hierin een grote rol, want zij mogen meedoen aan de opdrachten die in het boek staan. Zo leren de kinderen samen dat een scheiding niet het einde van de wereld is, maar een nieuw avontuur dat uiteindelijk ook zal wennen.

Auteur: Claudia Hass
ISBN: Boek: 9789491920523 Werkboek: 9789491920530
Jaar van uitgave: 2018
Uitgever: Bullseye Publishing VOF

Boeken

Het is maar een scheiding. Van wij naar ik - boekrecensie

24 juli 2019

De man van Marlies verlaat haar plotsklaps omdat hij behoefte heeft aan vrijheid. Marlies blijft ontredderd achter en gaat op zoek naar antwoorden. Ze ontdekt dat hij met een midlifecrisis kampt. Ze onderzoekt haar eigen rol hierin en dankzij reizen hervindt ze zichzelf en haar vertrouwen in de liefde.

Lees verder
Boeken

7 x Kinderboek over scheiding om jonge kinderen te helpen met de verwerking

22 mei 2019

Een kinderboek over scheiding kan een kind lezenderwijs helpen met een stukje van de verwerking. In dit artikel vind je 7 boeken speciaal voor kinderen van scheidende of gescheiden ouders.

Lees verder
Boeken

Aan alle gescheiden ouders: een boek van Marsha Pinedo en Petra Vollinga

15 mei 2019

Dit boek, geschreven door de ogen van kinderen, laat zien hoe belangrijk het is om de kinderen op de eerste plaats te zetten.

Lees verder