Boeken over scheiden - "Hoe kom ik over de scheiding van mijn ouders heen?"

02 november 2018


In het kort…

Dit is een werkboek voor tieners om de scheiding van hun ouders te verwerken. Het zijn 42 hoofdstukken die onder andere gaan over: gedachten en gevoelens, schuld, angst, hopen op verzoening, seksualiteit, ademhaling, lotgenotencontact en nog veel meer. Elk hoofdstuk wordt ingeleid met voorbeeldsituaties gevolgd door opdrachten. Niet elk hoofdstuk hoeft relevant te zijn voor jou en kan in dat geval overgeslagen worden. De opdrachten zorgen er hopelijk voor dat je meer grip krijgt op de situatie en het met meer zelfvertrouwen aan zal kunnen.

 
Titel: Hoe kom ik over de scheiding van mijn ouders heen? Omgaan met gedachten en gevoelens wanneer je ouders uit elkaar gaan.
Auteur: Lisa M. Schab
ISBN: 9789085606505
Jaar van uitgave: 2013
Uitgever: Uitgeverij SWP
 

Boeken

Het is maar een scheiding. Van wij naar ik - boekrecensie

24 juli 2019

De man van Marlies verlaat haar plotsklaps omdat hij behoefte heeft aan vrijheid. Marlies blijft ontredderd achter en gaat op zoek naar antwoorden. Ze ontdekt dat hij met een midlifecrisis kampt. Ze onderzoekt haar eigen rol hierin en dankzij reizen hervindt ze zichzelf en haar vertrouwen in de liefde.

Lees verder
Boeken

7 x Kinderboek over scheiding om jonge kinderen te helpen met de verwerking

22 mei 2019

Een kinderboek over scheiding kan een kind lezenderwijs helpen met een stukje van de verwerking. In dit artikel vind je 7 boeken speciaal voor kinderen van scheidende of gescheiden ouders.

Lees verder
Boeken

Aan alle gescheiden ouders: een boek van Marsha Pinedo en Petra Vollinga

15 mei 2019

Dit boek, geschreven door de ogen van kinderen, laat zien hoe belangrijk het is om de kinderen op de eerste plaats te zetten.

Lees verder