Uitelkaar.nl faciliteert met tech-innovatie online scheiden onder begeleiding

22 mei 2018


Den Haag, 22 mei 2018

Onderlinge irritaties, hoge kosten en tijdrovende afspraken met mediators of advocaten zijn, buiten de gebruikelijke emoties, veel voorkomende aspecten van een traditionele scheiding. Uitelkaar.nl springt hierop in. Met het gelijknamige platform begeleidt de organisatie samen met experts koppels online naar een afgeronde scheiding. Toekomstige ex-partners kunnen in hun eigen tijd en in hun eigen tempo afspraken en wensen vastleggen, bijvoorbeeld over de kinderen, de hypotheek, of bezittingen. Het platform werkt daarbij de-escalerend, onder andere omdat stellen niet fysiek hoeven af te spreken om tot een goed scheidings- en/of ouderschapsplan te komen. Uitelkaar.nl voldoet aan de kwaliteitscriteria van de Raad voor Rechtsbijstand.

HOE WERKT HET?

Uitelkaar.nl regelt de scheiding voor een vaste prijs. Stellen kunnen in eigen tijd de afspraken en wensen vastleggen onder begeleiding van experts. Het platform is voor iedereen online beschikbaar en gidst klanten langs de benodigde hulp en informatie. Als eerste stap doorloopt het stel een intake en worden de eerste ideeën over verdelingen en oplossingen ingevoerd. Vervolgens worden de antwoorden van de (ex-)partners met elkaar vergeleken en komt het platform met gepersonaliseerde suggesties. Op basis daarvan werkt het stel stap voor stap aan het scheidingsplan op vijf hoofdonderwerpen: kinderen, wonen, bezittingen, inkomen en communicatie. In elke stap kan men contact opnemen met de casemanager van uitelkaar.nl. Nadat de afspraken zijn gemaakt, controleert een advocaat ze op juridische haalbaarheid en stuurt hij het dossier door naar de rechtbank. Deze video geeft een indruk van de stappen. Uitelkaar.nl werkt voor een optimaal proces samen met gespecialiseerde scheidingsadvocaten en -mediators, het LBIO, Het Juridisch LoketHypotheekvisie en Two2Tango. Onder andere gemeenten, de Raad voor Rechtsbijstand en MIND Korrelatie raden het platform aan. Uitelkaar.nl verwijst indien nodig koppels door naar deze experts.

REGIE IN EIGEN HANDEN

Kaspar Scheltema, medeoprichter van uitelkaar.nl: “Uitelkaar.nl is zo opgezet dat stellen de regie in eigen handen kunnen houden en waar nodig ze laagdrempelig hulp kunnen inroepen van een deskundige. Met deze aanpak onderscheidt uitelkaar.nl zich van andere partijen die online een scheiding aanbieden. Het online proces werkt de-escalerend en stelt de partners in staat op elkaar te reageren op het moment dat het hen uitkomt.”

Laura Kistemaker, ook medeoprichter van uitelkaar.nl: “Een scheiding is een emotionele periode en juist dan sta je voor de opgave om samen over van alles afspraken te maken en praktische zaken te regelen. Wij willen stellen helpen dit goed te doen. Dit doen we volledig transparant: je weet precies waar je in het proces staat, wat er nog moet gebeuren en wat de kosten zijn. ”

OVER UITELKAAR.NL

Uitelkaar.nl is een sociale onderneming met als missie om het scheidingsproces beter en innovatiever te maken. Zonder escalatie of juridische strijd kunnen stellen op dit platform tot een afgeronde scheiding komen. Uitelkaar.nl biedt een omgeving waarin stellen zelf de regie hebben over hun scheidingsafspraken en waarin benodigde hulp en informatie geboden wordt om hen door het proces te gidsen.

Uitelkaar.nl in de media

DAS en Uitelkaar.nl bij BNR Nieuwsradio op de dag van de scheiding

13 september 2019

Een nieuwe partner, een nieuwe baan of een verhuizing heeft vaak gevolgen voor de omgangsregeling of de alimentatie. Dit soort veranderingen kunnen de boel weer op scherp zetten. Mireille Detrixhe van DAS lichtte het vanmorgen toe bij BNR Nieuwsradio.

Lees verder
Uitelkaar.nl in de media

Digitaal scheiden? Ja, maar met een advocaat!

19 augustus 2019

Wat is het verschil tussen scheiden via een advocaat en online? Wat maakt Uitelkaar.nl anders? Op 13 augustus 2019 verscheen een artikel over online scheiden in Het Dagblad van het Noorden. Oprichter van Uitelkaar.nl, Laura Kistemaker, werd hiervoor geinterviewd.

Lees verder
Uitelkaar.nl in de media

24 uur vol innovatieve juridische oplossingen: van verdwenen pakketjes tot complexe scheidingen

04 april 2019

Uitelkaar.nl staat voor innovatieve, juridische oplossingen. Daarom nemen wij 4 en 5 april 2019 deel aan de 24-uurs innovatie challenge van verzekeraar DAS.

Lees verder